Luisteren naar Radio Beverwijk

Radio Beverwijk is op alle mogelijke manieren te ontvangen. Kies hieronder de gewenste mogelijkheid en haal het signaal van Radio Beverwijk dichtbij jou...!

Kabel:

Tot augustus 2021 was het signaal van Radio Beverwijk te ontvangen bij Ziggo op het kabelnet met de frequentie 104.5 FM. Ziggo heeft echter besloten om geen analoog radiosignaal meer aan te bieden. Hierdoor is Radio Beverwijk van het kabelnet verdwenen. Medio september 2021 verwachten wij terug te zijn bij Ziggo, maar dan met een digitaal signaal. Lees onderaan meer over de digitale aansluiting van Radio Beverwijk.

Ether:

Luisteren naar Radio Beverwijk in de auto, op de werkplaats of gewoon heerlijk op het strand? Dat kan via 105.4 FM in de ether.

Online:

Via het internet is Radio Beverwijk via de webcamstream te beluisteren.

 

Digitale kabel, vragen en antwoorden:

Waarom is het signaal van Radio Beverwijk niet digitaal te ontvangen?

Toen Radio Beverwijk in 1993 de eerste uitzending maakte, bestond er nog geen digitaal kabelsignaal. De kabelexploitant zette destijds het ethersignaal van Radio Beverwijk door op de (analoge) kabel. Sinds er ook digitale kabelradio aangeboden wordt, hebben omroepen de mogelijkheid gekregen om hun signaal ook digitaal aan te bieden. De kosten hiervoor komen echter voor rekening van de omroepen. Uit kostenoverwegingen heeft Radio Beverwijk er destijds van afgezien gebruik te maken van deze mogelijkheid. Bovendien kwamen er ook andere aanbieders van radio- en televisiepakketten op de markt, waardoor het aanvragen van een digitale frequentie bij slechts één aanbieder niet meer afdoende was om dekking in de hele gemeente Beverwijk te kunnen verkrijgen.

 

Waarom is het analoge signaal van Radio Beverwijk verdwenen?

Kabelexploitant Ziggo heeft ervoor gekozen om doorgifte van analoge radiosignalen stop te zetten. Eerder werd de doorgifte van analoge televisiesignalen al stopgezet en in 2021 zijn ook de radiosignalen aan de beurt. Ziggo doet dit omdat steeds minder mensen gebruik maakten van de mogelijkheid om naar analoge radiosignalen te luisteren. De bandbreedte die vrijkomt door het stoppen met de doorgifte van analoge radiosignalen gebruikt Ziggo om de toename in bandbreedte van de overige diensten aan te kunnen.

 

Wat gaat er nu gebeuren?

Nu er geen analoog signaal van Radio Beverwijk meer wordt doorgegeven, is Radio Beverwijk dus geheel van het Beverwijkse kabelnet verdwenen. Wij betreuren dat, maar kunnen er niets tegen doen. Het besluit van Ziggo om te stoppen met de doorgifte van analoge radiosignalen is ingegeven door het hedendaagse tijdsbeeld en wij hebben hier begrip voor. Wij zijn echter wel van mening dat Radio Beverwijk niet mag ontbreken op de Beverwijkse kabel en dus hebben wij inmiddels een digitale kabelfrequantie aangevraagd. Het vergt enige tijd om dit te realiseren. De verwachting is dat wij medio september weer op de kabel te beluisteren zullen zijn.

 

Ik luisterde altijd via de analoge kabel, wat moet ik nu doen?

Als uw radiotoestel is verbonden met het kabelnetwerk van Ziggo, is de handigste truc om de kabel in het toestel te laten zitten, maar aan de muurzijde uit het contact te halen. Uw radiotoestel is dan niet meer verbonden met Ziggo en de kabel in uw radio fungeert dan als antenne. U kunt dan afstemmen op 105.4 FM om Radio Beverwijk te beluisteren. Mocht dit niet goed lukken, dan kunt u Radio Beverwijk ook via internet beluisteren. Dit laatste kan wereldwijd op elke plek waar u een stabiele internetverbinding beschikbaar heeft.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing