Burendag: volop activiteiten in Beverwijk

Door: Hetty Franzani

BEVERWIJK - Op zaterdag 26 september 2015 is het weer Nationale Burendag. Actieve en betrokken inwoners van Beverwijk organiseren in hun straat allerlei activiteiten. Een mooie kans om elkaar als buren beter te leren kennen en nieuwe bewoners te ontmoeten. Komt u een kijkje nemen? U bent van harte welkom.

Borneostraat: rommelmarkt en Wijker Straatband
In deze wijk is er een rommelmarkt in de Borneostraat en kinderen kunnen zich uitleven op het springkussen. Om 11:00 uur geeft de Wijker Straatband er een spetterend optreden.

Arendsweg: creatief atelier, skateboard clinics en fotowedstrijd
Ook aan de Arendsweg - tussen de Huiderlaan en de Wijk aan Duinerweg - vindt u een rommelmarkt en nog veel meer: Arendsspeelhoek, fotowedstrijd, springkussen, schminken, quiltwedstrijd, skateboard clinic, een teken- en knutseltafel en Atelier Arendsnest met ontwerpen van creatieve bewoners.

Berghuisstraat: tekenwedstrijd en springkussen
De bewoners van de Berghuisstraat zijn al druk met hun voorbereidingen. Op Burendag is hun straat vanaf nummer 18 t/m 28 en 15 t/m 21 afgesloten voor verkeer. Zo kunnen bewoners vanaf 13.00 uur gezellig samenzijn. Naast een springkussen voor de kinderen is er voor hen ook een tekenwedstrijd.

Sauerstraat: DJ Menno en dansgroep Chakchouka
Het wordt gezellig op het speelveld aan de Sauerstraat: DJ Menno draait muziek, vrouwendansgroep Chakchouka geeft een demonstratie, er staat een ijswagen en een springkussen. U kunt slenteren langs de rommelmarkt en de kinderen kunnen zich laten schminken.

En verder houden de bewoners aan de Cornelis Matersweg ook een rommelmarkt en steken de bewoners van de C.H. Moensstraat de handen uit de mouwen bij een schoonmaakactie.

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt in het vierde weekend van september. Diverse bewoners, bewonersgroepen en organisaties zetten zich in voor de Burendag 2015: wijkgroep Kuenenplein-Plantage, bewonerscommissies, Buurtambassadeurs, Stichting Welzijn Beverwijk, gemeente Beverwijk, Pré Wonen en het Oranje Fonds.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing