19 april start aanleg nieuwe rotonde Warande-Zeestraat

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Op dinsdag 19 april start aannemersbedrijf KWS Infra met het aanpassen van het kruispunt tot een rotonde op de Warande/Zeestraat. De werkzaamheden duren ongeveer 3 maanden. Omleidingen worden met bebording aangegeven.

Werkzaamheden
KWS Infra bouwt de bestaande kruising in 3 fases om naar een rotonde, waarbij ook een nieuw hemelwaterriool wordt aangebracht. In de laatste fase is de gehele Westerhoutplein één weekend afgesloten om de werkzaamheden te voltooien.
Tijdens de eerste fase is doorgaand verkeer vanuit Beverwijk naar Wijk aan Zee alleen mogelijk via de Warande en Zeestraat. De Dreef, Noorderwijkweg en Duinwijklaan zijn afgesloten voor autoverkeer. Komend vanaf Wijk aan Zee zijn de Warande en Vondellaan te bereiken.

Kruispunt wordt een rotonde
Het kruispunt Warande-Zeestraat is nu geregeld met verkeerslichten. Deze lichten verdwijnen. In plaats daarvan komt er een rotonde. Rondom de rotonde komt een vrijliggend fietspad. Dit fietspad is een eenrichtingfietspad. Het fietspad krijgt rood asfalt. Verder worden de fietspaden langs de Zeestraat (tussen Warande en Creutzberglaan) tweerichtingenfietspaden. Tussen de rotonde en de Duinwijklaan, voor het Museum Kennemerland langs, legt de gemeente een tweerichtingenfietspad aan. Het Definitieve Ontwerp en meer informatie over de doorfietsroute staat op www.beverwijk.nl/doorfietsroute.

De rotonde Warande-Zeestraat is onderdeel van de Doorfietsroute
Een doorfietsroute houdt in dat fietsers kunnen “door” fietsen. Een fietser komt zo min mogelijk obstakels of wachtmomenten tegen. De route is niet uitsluitend bedoeld voor snelle fietsers of e-bikes. Uiteraard kan iedereen (het “lokale” fietsverkeer en kinderen) deze fietspaden in hun eigen tempo gebruiken. De route loopt door heel Noord-Holland.

Bijdrage Provincie
De aanleg van de rotonde Warande-Zeestraat wordt medegefinancierd door de Provincie Noord-Holland op grond van de Uitvoeringsregeling Kleine Infrastructuur Noord-Holland 2020. Deze subsidie is onder andere bedoeld voor het verhogen van de veiligheid en doorstroming voor fietsers

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing