2 miljoen beschikbaar voor MKB innovatiefonds

Door: Ab Jenema

IJMOND - De gemeente Velsen stelt € 2.000.000, - beschikbaar voor innovatie in de maak- en onderhoudsindustrie. Donderdag 1 maart 2018 treedt het fonds in werking. Vanaf dat moment kan het Velsens midden- en kleinbedrijf (MKB) verbonden aan de maak- en onderhoudsindustrie subsidie aanvragen voor product- en procesinnovatie.

De subsidie kan worden gebruikt voor de inzet van personeel en investering in installaties gekoppeld aan het innovatieproject. Bedrijven kunnen een bijdrage aanvragen voor maximaal 60% van de kosten van de innovatie waarvoor de subsidie wordt aangevraagd. Zowel bij een individuele aanvraag als een project met meerdere aanvragers geldt een limiet van € 200.000, - per innovatie. Binnen 6 maanden na verlening dient het innovatieproject gestart te zijn.

De gemeente Velsen beoogt met het fonds de innovatiekracht bij het MKB te stimuleren en daarmee te investeren in het toekomstige verdienvermogen van de regionale economie, de verhoging van de arbeidsproductiviteit en de creatie van banen in sectoren van de toekomst.

Meer informatie over het innovatiefonds is vanaf 1 maart 2018 te vinden op: www.innovatiefondsmkbvelsen.nl

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing