25E EDITIE VAN KENNEMER JAZZ

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - Op zaterdag 12 november zal het Kennemer Theater weer het home zijn voor de 25e editie van Kennemer Jazz met onder andere optredens van Laura Fygi, Pink Oculus, Cor Bakker, maar ook lokale bands als Different Cook, de Winke Wagner Band en de overbekende Bloes Broers.

In de RABO zaal zal het eerste deel van de avond de JAZZ FOCUS BIG BAND onder leiding van Peter Guidi optreden en deze band bestaande uit achttien muzikanten, zal Laura Fygi, Pink Oculus en Cor Bakker gaan begeleiden.  Laura Fygi is een internationale artieste, die op alle podia in de wereld heeft gespeeld. Haar muziek raakt je en zij heeft met haar eigen swing en voice een herkenbare stem en performance. Pink Oculus had haar debuut in 2013 met Sweat en is daarna direct doorgebroken met haar ijzersterke live performance en haar uitstekende synergie met de band. Cor Bakker is een begrip in muzikaal Nederland en bracht tot nu toe zes eigen albums uit en verleende zijn medewerking als begeleider van topartiesten zoals Karin Bloemen, Shirley Bassey en Oleta Adams.

 

Na deze optredens zal de grote zaal het podium zijn voor Sabrina Stark, die met een zeven-koppige band “Songs in The Key of Life” zal gaan brengen, een terugblik naar de Motown tijd en een ode aan Stevie Wonder. Swingende jazz met hits als Sir Duke, Isn’t She Lovely en Pastime Paradise.

 

In de kleine zaal, die net als voorgaand jaar sfeervol omgebouwd wordt tot een jazzcafé zal eerst een optreden zijn van Deborah J. Carter begeleid door het trio Karel Boehlee (piano), Eric Timmermans (bas) en Gijs Dijkhuizen (drums). Daarna is er een optreden van

 Mr. Boogie Woogie, die al eerder op Kennemer Jazz is opgetreden. Rond middernacht zal Different Cook een after party verzorgen vanuit het brede repertoire van deze band. Different Cook is een lokale band met nationale bekendheid en de organisatie van Kennemer Jazz vind het dan ook zeer plezierig dat deze band de afsluiting van deze 25e editie zal gaan invullen.

 

In de foyer en bar zullen afwisselend optredens zijn van de Winke Wagner Band, Peter Douglas met het combo Jean Clair de Ruwe en de Blues Boers.

Winke Wagner en de Bloes Broers zijn lokale bands, waarmee de organisatie een goede mix legt tussen bands uit de eigen omgeving en internationaal talent.

 

Kennemer Jazz wordt al vijfentwintig jaar georganiseerd door de Lions Club in Beverwijk in samenwerking met CJK Music. Door sponsoring van het regionale bedrijfsleven wordt ieder jaar een netto-opbrengst van circa 10.000 euro gerealiseerd en dit bedrag wordt ieder jaar besteed aan muziekoptredens in de vier verzorgingstehuizen in Beverwijk tijdens de feestweek.

 

Meer informatie over Kennemer Jazz 2016 is te vinden op de site www.kennemerjazz.nl

Kaarten kunnen via deze site of op de site van het Kennemer Theater worden besteld en kosten in de voorverkoop 22,50 euro.

Na 1 november aanstaande zullen de kaarten €25,00 per stuk gaan kosten.

Meer informatie : Ron van’t Schip ([email protected] of 0653138897)

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing