30.000 euro voor Cruijff Court Heliomare

Door: Cor Beumer

WIJK AAN ZEE - Het Cruijff Court dat sinds kort het schoolplein van Heliomare onderwijs siert, is voor een groot deel gesponsord door vrienden, familie, particulieren en bedrijven die de school en de leerlingen een warm hart toe dragen. Leerlingen en medewerkers van de school haalden meer dan 19.000 euro op door middel van het organiseren van diverse activiteiten. De Stichting Vrienden van Heliomare zegde een bedrag van 12.500 euro toe. Het grootste gedeelte wordt door de Cruijff Foundation gefinancierd.

Op het Cruijff Court wordt al volop gespeeld door de leerlingen. Het veld is dan ook aangepast op de fysieke beperkingen van de leerlingen en biedt ruimte om via sport en spel de jeugd uit Wijk aan Zee te ontmoeten. Favoriete gedeelte is het parcours dat om het veld ligt, deze is toegankelijk voor diverse hulpmiddelen, zoals driewielers en rolstoelen, en heeft een start en finishplek. Het speelveld is verplaatsbaar, bij verhuizing van de school kan het meegenomen worden.

De officiƫle opening van het Cruijff Court Heliomare onderwijs stond gepland in november van afgelopen jaar. Door vertraging in de levering van de speciale vloer moest de opening worden uitgesteld. Het bestuur van Heliomare onderwijs wil het speelveld in het voorjaar alsnog feestelijk openen.

De Johan Cruyff Foundation is in 1997 opgericht uit de wens van Johan Cruijff om kinderen aan het bewegen te krijgen. Dit doet het door het opzetten en ondersteunen van projecten die sport en spel stimuleren, altijd voor de langere termijn en in nauwe samenwerking met betrokken partijen en de jeugd zelf. De Cruyff Courts zijn het grootste en bekendste project van de Foundation. Het eerste trapveld werd aangelegd in 2003 en nu heeft de Johan Cruyff Foundation meer dan 130 Cruyff Courts aangelegd.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing