31ste WINTER-STRAND-DUINWANDELING van WSV " de Zwervers "

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Op zondag 6 januari 2019 wordt alweer de 31ste Winter-Strand-Duinwandeling georganiseerd. Dit is het eerste weekend na oud en nieuw, dus de ideale gelegenheid om in beweging te komen en misschien wel te starten met de goede voornemens.
De start is vanaf 9:00 uur in de Oranjerie bij de sporthal van Heliomare waar de inschrijftafel staat. Er kan niet vooraf worden ingeschreven.

De mogelijke te wandelen afstanden zijn 5, 10, 15, 20 en 25km. De afstanden zijn gepijlt en bij de start wordt u voorzien van de route op papier. Behalve de 15 km zullen alle afstanden beginnen met een stuk(je) strand in de richting van de pier. De 25 km zal doorgaan tot aan de pier om vandaar af langs de Reijndersweg naar Wijk aan Zee te gaan. Bij de parkeerplaats bij bad zuid zullen de andere afstanden de 25 weer gaan vergezellen via het beelden park “Zee van Staal” naar het dorp. De eerste rustpost zal zijn in Café de Zon. De 5 km gaat hierna via de dorpsweide naar de badgastenkerk om een stukje duin mee te krijgen. De 10, 20 en 25 gaan via het Boothuisplein het duin in om bij de 15 km aan te sluiten. Met wat omzwervingen door het duin zal de volgende rust voor de 15, 20 en 25 km zal zijn bij eetcafé Vos op camping Geversduin. Hiervandaan zal via het zweefvliegveld de terugtocht worden aangevangen. Voor deze afstanden is ook nog een mooi stukje strand te gaan naar de finish in de sporthal van Heliomare. De inschrijfkosten bedragen : Tegen administratiekosten  € 3,00 (kinderen tot en met 12 jaar € 1,00). Met herinnering € 5.50 (kinderen tot en met 12 jaar € 3.50). Leden van de landelijke bond krijgen een korting van € 1.00 (geldt niet voor kinderen). Leden van WSV de Zwervers kunnen gratis meewandelen (op vertoon van hun eigen lidmaatschapskaart)  Duinkaart verplicht voor het Noord-Hollands Duinreservaat. Deze duinkaart is aan starttafel tegen kostprijs verkrijgbaar.

De startlocatie is te bereiken met openbaar vervoer. Vanaf station Beverwijk neemt u buslijn 78 naar Wijk en Zee en stapt u uit bij de halte Heliomare in Wijk aan Zee. De bus vertrekt om kwart voor en kwart over het uur van het station. Met de auto volgt u de Zeestraat naar Wijk aan Zee. Nadat de weg na de Dorpsweide naar rechts gaat vindt u links de Moriaan met iets verder de parkeerplaats aan de Dorpsduinen. De startlocatie bevindt zich bij de rotonde aan het einde van de Dorpsduinen.

Kijk voor verdere info op de site www.wsvdezwervers of bel Joop Bremer 0251-226892

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing