40e Ronde van Beverwijk in zwaar weer!

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK -Het was nog maar zeer de vraag of de Wielerronde van Beverwijk dit jaar door kon gaan. De resterende leden van het wielercomité hadden veelmoeite de open gevallen plaatsen in te vullen en er dreigt een tekort aan financiële middelen om de Ronde mogelijk te maken,temeer daar vorig jaar ook al sprake was van een financieel tekort.

Overblijvend comitélid en oud-renner Cees van Borre heeft oud-renner/ploegleider Jack van Hooff bereid gevonden om als nieuwe trekker van het wielercomité te fungeren. Hij vult aan: “In een stad als Beverwijk,met zoveel middenstanders en grote bedrijven, moeten we de 40eWielerronde van Beverwijk toch financieel rond kunnen krijgen? In 1994 heb ik, samen met onze overleden oud-voorzitter Jacques Davidson van de BRC, het wielercomité opgericht.

Dat is toen een groot succes geworden en gebleven. Ik weet dat het de laatste jaren minder werd, maar ik hoop dat het zich nu weer zal herstellen. Het is tegenwoordig moeilijk om mensen te vinden die zitting willen nemen in een comité, maar we moeten roeien met de riemen die we hebben. Als de sponsors meewerken, gaan we het zeker redden om een prachtige 40eRonde van Beverwijk te organiseren tijdens de feestweek. Ik hoop dat ik over twee maanden kan melden dat het ons gelukt is.

’’Het nieuwe wielercomité van Beverwijk doet hiermede een beroep op ondernemend Beverwijk en omgeving om het mogelijk te maken de ronde financieel doorgang te kunnen laten vinden. Het zou toch erg jammer zijn als dit vaste evenement tijdens de feestweek van Beverwijk voorgoed zou verdwijnen. Voor dit jaar heeft het comité besloten om, ten behoeve van de weekmarkt op woensdag, van dag te veranderen.

De ronde zal nu gehouden worden op zaterdagmiddag10 augustus met start en finish weer op de vernieuwde Breestraat. Maar het succes valt of staat met het rond krijgen van de sponsoring voor de ronde in samenwerking met BRC Kennemerland en de gemeente Beverwijk. Kees Jan van Toledo, voorzitter van BRC Kennemerland, stelt: “Het zou bijzonder jammer zijn als we moeten constateren dat de 40eRonde de laatste is geweest. Een feestweek zonder Wielerronde is eigenlijk niet voor te stellen.” Hij vervolgt: “Veel renners hebben de gang naar onze vereniging gevonden via de wielerrondes in onze omgeving. Ook jeugdrenners raken hierdoor geïnteresseerden die zijn voor onze vereniging een belangrijke doelgroep.

”Het wielercomité zal binnenkort de sponsors zes gevarieerde sponsorvoorstellen doen toekomen. Afhankelijk van de mankracht en tijd die het kleine comitébeschikbaar heeft, zullen zo veel mogelijk sponsors persoonlijk worden bezocht. Andere bedrijven ontvangen hun voorstel per e-mail of per post.“Wij hopen dat er zeer positief op gereageerd zal worden, zodat de ronde voor Beverwijk behouden blijft. Mocht er al belangstelling bij u zijn om een bijdrage te willen leveren aan de 40e Ronde van Beverwijk, dan kunt u ook alvast een berichtje aan [email protected] sturen. Dit geldt uiteraard ook wanneer u twee weken na publicatie van dit artikel nog geen sponsorbrief zou hebben ontvangen.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing