43e Heemskerkse Filmdagen 26 jan t/m 31 jan

Door: Jan Pronk

Foto uit de film Priscilla

HEEMSKERK - Het 43e Heemskerkse Filmfestival, georganiseerd door het Filmhuis Heemskerk, omarmt het thema "muziek". Van 26 tot en met 31 januari presenteert het festival acht films in Laurentz.

De opener is "Priscilla" door Sofia Coppola, een intiem portret van het tumultueuze huwelijk van Elvis en Priscilla Presley. De gedigitaliseerde concertfilm "Stop Making Sense" bevat hits van Talking Heads, waarbij de stoelen aan de kant gaan en er gedanst kan worden. Verder biedt het programma diversiteit, waaronder "Il Boemo", een Venetiaans verhaal uit 1765, en Anton Corbijn's documentaire "Squaring the Circle". "Rocco & Sjuul" vertelt het verhaal van de mantelzorgster en oma Sjuul die haar jeugdliefde, Rocco, herontdekt.

De komedie "She Came to Me" toont de worsteling van componist Steven Lauddem met een creatieve blokkade. Voor alle leeftijden zijn er ook familiefilms op zaterdag- en zondagmiddag Wish en Wonka. Alle films draaien in Laurentz, met een expositie van Filmdagen-posters door kunstenaar Gerard Strik. Mis deze muzikale cinematografische reis niet. Meer informatie is beschikbaar op www.decirkelheemskerk.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing