47ste editie Duinentocht gaat van start

Door: Bos Media Services

WIJK AAN ZEE - Op zaterdag 21 en zondag 22 maart 2015 organiseert wandelsportvereniging De Zwervers de jaarlijkse Duinentocht. Deze wandelroute wordt uitgezet in de duinen tussen Velsen en Bakkum. Het startpunt is bij de orangerie van Heliomare. 

Na de start zal de route van 40 kilometer naar het strand gaan om eerst een lus in zuidelijke richting te maken en vervolgens via de Reijndersweg en de Burgemeester Rothestraat naar de ingang van het duingebied te gaan. Daar wordt aangesloten bij de routes over andere afstanden. De route is afwisselend met beboste en open stukken en zowel onverharde als verharde paden. Ook is het weer gelukt om stukjes duingebied te vinden waar je niet snel komt.

De route van 5 kilometer heeft geen rustmogelijkheid in het duingebied. De deelnemers aan de 10 kilometer kunnen pauzeren bij Gasterij Kruisberg. De andere afstanden gaan langs camping Geversduin, waar een mogelijkheid is om te rusten. Hierna is er voor de 20 kilometer nog een mogelijkheid bij het Hof van Kijk Uit. De 25 en 40 kilometer gaan daarna naar camping Bakkum voor nog een kans.

De start is vanaf 08:30 uur, de uitgezette parkoersen zijn voor elk type wandelaar geschikt. Er kan worden gekozen uit afstanden van 5, 10, 15, 20, 25 en 40 kilometer. Voor de langste afstand kan tot 09:30 uur gestart worden, voor de 20 en 25 kilometer tot 11:00 uur. Voor de andere afstanden is de uiterste starttijd om 13:00 uur. De inschrijfkosten bedragen € 3,- zonder herinnering en € 5,50 met herinnering (kinderen tot en met 12 jaar respectievelijk € 1,- en € 3,50). Leden van de landelijke bond krijgen een korting van € 1,- (geldt niet voor kinderen). Leden van WSV De Zwervers kunnen gratis meewandelen op vertoon van hun eigen lidmaatschapskaart.

Voor deelname aan de Duinloop is een duinkaart verplicht. Deze duinkaart is aan de starttafel tegen kostprijs verkrijgbaar. Kijk voor verdere informatie op de website www.wsvdezwervers.nl of bel Joop Bremer: 0251-226892.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing