5de GITAARFESTIVAL IN DE IJMOND

Door: Ab Jenema

IJMOND - Op zondagmiddag 20 oktober 2019 vindt het vijfde Gitaarfestival IJmond plaats in het Kennemer theater, in de Grote Kerk van Beverwijk en in Cultureel café Camille. Het eerste lustrum wordt dit jaar gevierd op vijf verschillende podia waar de verschillende stijlen van gitaarspelen ten gehore worden gebracht. Bezoekers kunnen gezellig van het ene naar het andere podium lopen om jong en oud, beginnelingen en gevorderden gitaar te zien en horen spelen.

De opening vindt om 13.00 uur plaats in de Grote Kerk met een gitaarconcert dat weer speciaal voor het festival is gecomponeerd door gitaardocent Nicolay Totev voor vier groepen gitaristen met als titel “De Erfenis”.

Iedereen die mee wil doen en 5 tot 20 minuten wil optreden, kan zich vóór 1 oktober opgeven bij [email protected] Ook gitaristen die samen met andere gitaristen willen optreden zijn van harte welkom. Het Gitaarfestival IJmond is een jaarlijks terugkerend festival waar een ode wordt gebracht aan de gitaar in al zijn verschillende stijlen, rock en jazz, blues en folklore, klassiek en flamenco, populair en serieus. Ook is er ruimte voor singer songwriters met gitaar.

Omdat er géén entree wordt gevraagd, zamelt het Gitaarfestival IJmond geld in voor een goed doel. De inzameling is voor de aanschaf van gitaren in El Salvador, een van de armste en gevaarlijkste landen van Midden-Amerika, waar drugsbendes elkaar bevechten. Met gitaren worden de kinderen in de sloppenwijken een toekomst geboden en muziek maken verbroedert.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing