5e Editie Rondje Stelling pakt uit

Door: Ab Jenema

REGIO - De  populaire fietstocht Het Rondje Stelling over de verdedigingslinie rond Amsterdam staat op 3 september geheel in het teken van 20 jaar Unesco. Met tal van prijzen voor deelnemers die in deze zomerperiode inschrijven wordt gevierd dat de Stelling van Amsterdam 20 jaar geleden het Unesco Werelderfgoed predicaat ontving, een jubileum dat nu samenvalt met de 5e verjaardag van de geheel verzorgde fietsroute.

 

Fietsen voor cadeau bij 20 jaar Unesco
Onder de belangstellenden die zich in de periode van 1 mei tot 29 augustus inschrijven voor de jaarlijks terugkerende fietstocht over de Stelling van Amsterdam wint elke 20ste inschrijving een fortarrangement dat besteed kan worden op een van de forten langs de Stelling. De online inschrijvingssite is te vinden op www.rondjestelling.nl. Alle winnaars ontvangen bericht en krijgen de prijs thuisgestuurd.

 

Startplaatsen
Reeds vanaf de eerste editie in 2012 is de fietstocht over de Stelling van Amsterdam een groot succes en wordt het evenement elk jaar groter. Het initiatief ligt in handen van de Uithoornse Wieler Vereniging UWTC maar inmiddels is de organisatie aangevuld met de toerfietsclubs uit Heemskerk en Alkmaar die de routes in het gebied IJmond organiseren. De afstanden van de fietstocht op 3 september zijn 60, 120 of 170 km lang en starten vanaf het fort aan de Ham in Uitgeest. Andere startlocaties zijn Uithoorn en Spaarndam voor korte of langere routes, compleet met verzorging op speciaal geopende forten en uitgebreide route-informatie. Bij de finish ontvangt elke fietser de exclusieve jubileum herinnering.

 

Inschrijven en Goed Doel

Online inschrijven kan tussen 1 mei en 29 augustus via www.rondjestelling.nl. Het inschrijfgeld ligt tussen 6 euro en 10 euro per persoon, afhankelijk van de afstand. Jeugd tot 16 jaar gratis. Van het inschrijfgeld gaat 2 euro p/p naar het aan het evenement verbonden Goede Doel, de Raisin Hope Foundation, die hiermee een landelijk netwerk van aangepaste fietsen realiseert voor mensen met opgelopen hersenletsel.

 

Inschrijven en informatie is te vinden op www.rondjestelling.nl

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing