5e MTB toertocht voor het goede doel.

Door: Jan Pronk

IJMOND - Voor de vijfde keer organiseren IJsclub Kees Jongert, St. Wielercomité Heemskerk en serviceclub Pro Kids IJmond een MTB toertocht voor een lokaal/regionaal goed doel.

De voorgaande edities werd geld bijeen gefietst voor:

  • 2013: Het Oliebollentoernooi, een zaalvoetbaltoernooi voor verstandelijk gehandicapten. De dertigste(!) editie is in 2015 gespeeld
  • 2014: Het Huis achter de Duinen. Op particulier initiatief is in Heemskerk een verblijfhuis gebouwd waar zes meervoudig complex gehandicapte bewoners kunnen wonen. Zij verblijven daar onder begeleiding en waar mogelijk zelfstandig  
  • 2015: Stichting Ons Huis Heemskerk Respijtzorg. Deze stichting biedt logeer-, vakantie- en dagopvang aan kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.
  • 2016: Stichting Humanitas kindervakantieweken

 

In 2017 wordt gefietst voor Stichting KANZ.

Stichting KanZ (www.stichtingkanz.com) organiseert unieke logeerweekenden met een op een begeleiding voor kinderen met een (meervoudige) beperking. Ook richt men zich op ontwikkelingsgerichte dagbesteding (of leergroep) voor kinderen met een (meervoudige) beperking in een eigen lokaal in een gewone basisschool.

 

We verwachten, net als de vorige edities, ook dit jaar weer rond de 350 MTB-ers.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing