Actie voor schoner strand Wijk aan Zee

Door: Ab Jenema

IJMOND - Met de slogan ‘Doe mee, verlos de zee’ roept de gemeente iedere bezoeker van het strand in Wijk aan Zee op om aangespoeld afval op te rapen en weg te gooien. Hiertoe heeft de gemeente afgelopen maandag een jutbak geplaatst bij de strandopgangen in Wijk aan Zee. De jutbakken staan beneden aan de strandopgang bij de Relweg en bij de Zwaanstraat. Op deze manier wordt ingezet op het verminderen van aangespoeld en achtergelaten (zwerf)afval op het strand.

 

Burgerinitiatief

Vaak is het zwerfafval op het strand te groot om in een normale afvalbak te gooien. In de jutbakken past dit afval wel. ‘Doe mee, verlos de zee’ is een burgerinitiatief dat is ontstaan in Zeeland. Door middel van het initiatief willen burgers elkaar inspireren, enthousiasmeren en mobiliseren om samen de kust schoon te maken en schoon te houden. Op deze manier kan iedereen, op elk moment, bijdragen aan een schoner strand.

 

Goed voorbeeld doet volgen

Met de grote jutbakken en de aanstekelijke oproep wil de gemeente iedere strandbezoeker activeren om het goede voorbeeld te volgen. Wethouder Jaqueline Dorenbos: “Als iedereen één stuk afval opraapt en in de bak gooit, dan wordt het strand een stuk schoner en ziet het er nóg beter uit.” Inmiddels wordt dit initiatief op steeds meer plaatsen aan de kust overgenomen.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing