Actiedreiging bij Tata Steel

Door: Ab Jenema

IJMOND - De onderhandelingen over een nieuwe cao voor Tata Steel zijn op niks uitgelopen. FNV Metaal gaat tijdens ledenraadplegingen een finaal eindbod vaststellen voor Tata Steel. Aad in 't Veld, bestuurder FNV Metaal: 'Tata Steel kwam vooral met verslechteringen. We mogen alleen een cao afsluiten als de werknemers meer inleveren, dat is de omgekeerde wereld.

Samen met de leden gaan we een eindbod bepalen. Maar de leden hebben al aangegeven dat ze willen actievoeren als Tata Steel niet alsnog over de brug komt. Wie niet horen wil, moet maar voelen.'

Generatiepact
Tijdens de onderhandelingen heeft FNV onder andere een generatiepact op tafel gelegd. Dat is een pact waarbij ouderen korter gaan werken, zodat jongeren een vaste baan kunnen krijgen. Zo blijft het bedrijf aantrekkelijk voor jong en oud. Ruim 2000 werknemers tekenden de petitie dat het werken op oudere leeftijd niet vol te houden is; een generatiepact kan dat probleem oplossen. De FNV heeft flinke stappen gezet om het Generatiepact financieel passend te maken. De werkgever heeft  geen enkele stap gezet.

Ook bij andere onderwerpen en uiteindelijk op het loonbod, is Tata Steel niet ingegaan. Eind april komt FNV Metaal met het eindbod.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing