Actief jaar voor stedenband met Wronki

Door: Raimond Bos

Een deel van de gasten die vorig jaar deelnamen aan de jaarlijkse busreis naar Polen. (Foto: Herman Brouwer)

BEVERWIJK - De Stichting Stedenband Beverwijk-Wronki gaat het 33ste jaar van de vriendschapsbanden in met een afwisselend activiteitenprogramma. De folkloredansgroep Marynia uit Wronki komt van vrijdag 11 tot en met maandag 14 april 2014 naar Beverwijk en omgeving voor een serie optredens. De stichting zoekt gastgezinnen, die de kinderen en hun begeleiders (36 personen in totaal) willen onderbrengen. De jaarlijkse busreis met een Royal Class Touringcar is van zondag 11 mei tot en met zondag 18 mei 2014.

Iedereen die wil, kan mee. De kosten van de reis bedragen € 180,- (voor donateurs) of € 195,- (voor niet-donateurs). De deelnemers kiezen zelf hun verblijfadres (hotel, pension, gastgezin, bij vrienden enz.). De stichting zorgt voor een activiteiten- en excursieprogramma, dat tegen kostprijs wordt aangeboden. Wie gastouder wil zijn of geïnteresseerd is in de busreis kan contact opnemen met voorzitter Wim Spruit via telefoonnummer 0251 212167 of per e-mail via [email protected]. Het is de bedoeling dat van 1 tot 11 mei 2014 kunstenaars uit Polen deelnemen aan het jaarlijks terugkerend evenement 'Ezels en Kwasten' in Wijk aan Zee.

De grote hulptransporten naar Polen zijn al lang verleden tijd. Toch zijn er inwoners van Wronki en met name de bewoners van de twee tehuizen, die rekenen op steun uit de IJmond: te denken valt aan rolstoelen, rollators, maar ook kleding enz. voor jong en oud zijn welkom. Projectvrijwilliger Peter Koper zorgt al vele jaren voor het transport. Hij is bereikbaar via 0251 233395 en woont aan het Luttik Cie 62 in Heemskerk (tuindersgebied).

In samenwerking met ViVa! Zorggroep wordt na de zomer een werkbezoek voorbereid van een aantal ouderen uit Wronki aan Beverwijk. Een viertal medewerkers van de 'bijzondere zorg' in Wronki (met name gericht op mensen met een beperking) is uitgenodigd om - eveneens in het najaar - een werkbezoek aan Beverwijk en omgeving te brengen. De stichting, die geen subsidie ontvangt, is afhankelijk van giften en donateurs. Wie een bijdrage wil overmaken, kan dat doen via bankrekeningnummer NL93RABO 0107369524. Meer informatie: website www.beverwijk.wronki.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing