Activiteiten De Liedjesfabrique in de zomer

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK - Het gaat goed met de singer-songwriter avond van Young Art! Naast het vaste programma op de eerste maandag van de maand, presenteert De Liedjesfabrique de komende tijd artiesten op maar liefst drie festivals.

Allereerst tijdens het Woodlandsfestival op zaterdag 2 juni in Bergen en een week later tijdens het Kampvuurfestival aan de Noordpier bij Wijk aan Zee. In Statler & Waldorf (ook bekend als ‘de Hotzone’) zullen daar op zaterdag 9 juni vanaf 21.30 uur ’s avonds o.a. Jeroen Kant, Mister & Mississippi en Tommy Ebben optreden. Het programma wordt afgesloten door Bombay Show Pig, het nieuwste sensatie van het label Kytopia uit Utrecht. Het Kampvuurfestival biedt alvast een voorproefje voor het grote Young Art Festival op vrijdag 20 en zaterdag 21 juli in Park Westerhout. Ook daar is De Liedjesfabrique natuurlijk aanwezig!

Tijdens de vaste Young Art Liedjesfabrique avond in Café Camille zijn op maandag 4 juni drie veelbelovende muzikanten te gast. Rebecca Sier opent de avond, gevolgd door Mathijs Leeuwis en tenslotte zal Chayah van Diermen de ‘One Take Session’ vervullen.
Rebecca Sier trad al op in Paradiso en Tivoli en stond op Into the Great Wide Open. In de herfst doet ze mee aan het reizend festival Popronde. Rebecca zingt glashelder, wisselt fluisterstem af met volle uithalen en roept een hypnotiserende, mysterieuze sfeer op die doet denken aan Nick Drake en Radiohead.

Mathijs Leeuwis debuteerde met een Engelstalige CD geïnspireerd op de Mississippi blues. Daarna besloot hij niet langer te zingen over een rivier die hij niet kende en begon Nederlandse songs te schrijven in de sfeer van hedendaagse roots muziek. Hiermee won hij, nog altijd op cowboylaarzen, dat wel. in 2009 de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland.

Chayah van Diermen viel op de programmeurs van De Liedjesfabrique op bij Kunstbende, een belangrijke kunstwedstrijd voor jongeren. Ze won de tweede prijs in de landelijke finale. Met haar prachtige luisterliedjes voert ze je haar gedachtenwereld in. Gelukkig is huisdichter Frits Smid aanwezig om het publiek weer terug te voeren naar Café Camille met zijn poëtische samenvatting van de avond.

In juli en augustus zijn er geen programma’s op de eerste maandag van de maand, maar op 3 september is iedereen weer welkom!

Voor meer informatie kijk je op: www.liedjesfabrique.nl, www.youngart.org of op Facebook.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing