Activiteiten RTV IJmond tijdelijk stilgelegd na conflict

Door: Ab Jenema

HEEMSKERK - RTV IJmond heeft vrij abrupt het maken van nieuwe televisieprogramma’s moeten staken. De televisietak van de lokale omroep in Heemskerk zendt voorlopig alleen herhalingen uit. Een conflict tussen coördinator Richard Kitzmann van RTV IJmond en bestuursvoorzitter Cees van der Roer van de overkoepelende Stichting Lokale Omroep Heemskerk ligt aan de ontstane situatie ten grondslag.

De enkele maanden geleden aangetreden nieuwe voorzitter van de lokale omroep kwam tijdens recent overleg niet tot overeenstemming met Kitzmann over te de volgen werkwijze. De ruzie is afgelopen maandag geëscaleerd, met als gevolg dat Kitzmann zijn eigen apparatuur uit het studiopand heeft opgehaald. Inmiddels heeft hij van het bestuur een tijdelijk verbod gekregen op het betreden van het pand. Men wil de gemoederen eerst tot bedaren brengen, alvorens te bekijken of de samenwerking nog te herstellen valt.

Kitzmann wil echter gewoon door gaan met het maken van televisieprogramma’s, mogelijk vanuit een andere locatie. Hij ziet mogelijkheden om die programma’s via het internet bij het publiek te brengen. De dertig vrijwilligers van RTV IJmond kunnen vooralsnog niet veel meer doen dan afwachten. Het conflict heeft geen gevolgen voor de continuïteit van het radiostation Heemskerk FM.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing