Activiteiten Stichting Welzijn Beverwijk

Door: Jan Pronk

Anderstaligen helpen
Vindt u het leuk om anderstaligen te helpen met de Nederlandse taal?
Kom dan eens met ons praten over de mogelijkheden om vrijwilliger te worden voor Taal in de Wijk.

Wat is Taal in de Wijk?
Vrijwilligers zijn elke week aanwezig in een buurtcentrum, basisschool of andere locatie in Beverwijk en helpen anderstaligen bij het verbeteren van hun Nederlandse taal.
Er is veel vraag van anderstaligen die moeite hebben met de Nederlandse taal en die graag willen oefenen met lezen en begrijpen van onze taal. Stichting Welzijn Beverwijk ondersteunt deze mensen door vrijwilligers in te zetten die gesprekken voeren en uitleg geven over de Nederlandse taal en gewoonten.
Welke vrijwilligers zoeken wij?
Beheerst u de Nederlandse taal, bent u enthousiast, heeft u affiniteit met de doelgroep en bent u gemiddeld 2 uur per week beschikbaar? Dan kunt u zich aanmelden als vrijwilliger voor Taal in de Wijk bij Stichting Welzijn Beverwijk. Evelien Duijker, e-mail: [email protected] tel. 0251-300321 of 06-18634365.

Brei- en haakcafé “Haak maar aan”
Iedere dinsdagochtend kun je breien en haken in het Brei- en haakcafé in Wijkcentrum Citadel, Steenhouwerskwartier 27 in Heemskerk en wel van 9.00 – 11.00 uur. Gedurende de hele zomerperiode gaan we gewoon door! Neem je eigen wol, haak- en of breinaald(en), patronen en gezelligheid mee. De consumpties zijn voor eigen rekening.

Gratis workshop Burendag organiseren
Zaterdag 27 september is de jaarlijkse Burendag. Buurtbewoners worden uitgenodigd door het Oranjefonds om met elkaar een kopje te drinken of een activiteit met elkaar in de straat te doen. Zo leer je elkaar wat beter kennen en daar heeft iedereen baat bij.
Maar wie neemt het initiatief, hoe organiseer je het, hoe zorg je ervoor dat je er niet alleen voor staat en het niet teveel tijd kost?
Carola, vrijwilligster in de Wijkwinkel op het Europaplein, kan u er heel veel over vertellen en u op gang helpen. Zij verzorgt de workshop Burendag organiseren op maandag 22 juli van 10 tot 12 uur in de Wijkwinkel, Europaplein 16, 1966 WP Heemskerk.
U hoeft u niet van te voren aan te melden, als u vooraf wat meer informatie wilt, kunt u op maandag en donderdag tussen 09.00 en 17.00 uur binnenlopen bij de wijkwinkel of kunt u bellen met Coby Olijnsma: 06 – 39580111.

Met de “Wijk-Uit” PlusBus naar Aalsmeer!
Dinsdag 16 juli gaat de PlusBus naar Volendam om daar de oversteek te maken naar Marken, een prachtig schiereiland met pittoreske huisjes, mooie terpen en de beroemde vuurtoren. Op Marken wordt er geluncht bij Taverne Visscher. Op woensdag 17 juli wordt er een verrassende vaartocht gemaakt door de Ringvaart. De schipper vertelt o.a. het verhaal over het ontstaan van het poldergebied rondom Aalsmeer en Schiphol. Op donderdag 18 juli rijdt de chauffeur via een mooie route langs de Amstel en Kromme Mijdrecht naar Wilnis voor een lunch. Zondag 21 juli naar Amsterdam voor een rit met de Historische Tourist Tram. Dinsdag 23 juli rondvaart Eilandspolder met een open boot. Houdt u rekening met een verlaagde instap en een verhoogde uitstap!
Voor uitgebreide informatie, inschrijven en/of het ontvangen van de “Wijk-Uit” editie kunt u contact opnemen met BeverwijkvoorElkaar van Stichting Welzijn Beverwijk via telefoonnummer 0251 22 22 22 op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur.

Kinderactiviteit “op ontdekking in wijk Oosterwijk”
Donderdag 11 juli start vanaf de wijkwinkel ”thuis in Oosterwijk” om 14.30 uur een kinderactiviteit voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. We gaan samen opnieuw de wijk ontdekken en dit aan het eind in kaart brengen met verf op een groot doek. Dit doen we buiten in de wijk en komen om 16.00 uur weer terug bij de wijkwinkel. De wijkwinkel is te vinden aan het Europaplein nummer 16 te Heemskerk. Er zijn geen kosten aan verbonden. Voor meer info [email protected]

Zomerspektakel voor kinderen van 6 t/m 14 jaar. Thema uitdaging.
In en om het Kennemer Theater, Kerkplein 1 te Beverwijk, wordt dit jaar weer het zomerspektakel gehouden. Dit evenement wordt georganiseerd door Stichting Welzijn, het Kennemer Theater en het Centrum voor de Kunsten. Kinderen van 6 t/m 14 jaar kunnen 3 dagen hun lol op met dingen maken, ontdekken en doen. Denk hierbij aan een bloemstukje maken, breakdance workshop volgen, schaken, dansen, balanceren op een circusbal, verhalen vertellen, talentenshow, bakken en veel meer. Dit spektakel is van 16 t/m 18 juli as. van 10.00 tot 15.00 uur. Zelf lunch meenemen. De kosten zijn € 4,00 per dag, maar ga je alle drie de dagen dan is het € 10,00. Kaarten zijn te koop bij het Kennemer Theater, Kerkplein 1 te Beverwijk. Voor meer info [email protected]

Bouwstad Griezelt voor kinderen uit groep 3 t/m 8
Beverwijk krijgt er in de zomervakantie weer een wijk bij, opgebouwd in vier dagen. Geen sloppenwijk, maar de mooiste bouwwerken van de regio. Dit bij Bouwstad Meerestein, met als thema griezelen..
Leg spijkers, sloophout, hamers, zagen, een hoop enthousiaste vrijwilligers bij elkaar op één plek, zet er vanuit Stichting Welzijn Beverwijk een enthousiaste coördinatie en ondersteuning op, en voilà, je hebt Bouwstad 2019. De werkelijkheid ligt echter iets genuanceerder.
Vanaf medio januari zijn de vrijwilligers met ondersteuning van het kinderwerk van Stichting Welzijn Beverwijk druk bezig met de voorbereiding, planning en organisatie van dit evenement. Het regelen van de locaties, benaderen van bewoners en omliggende bedrijven voor sponsoring en/of ondersteuning, het aanvragen van vergunningen bij de gemeente, het regelen van 360 m3 hout, het versturen van flyers en posters naar alle basisscholen in de regio, EHBO, toiletten, rijplaten, overleg met brandweer en politie en nog veel meer komt erbij kijken om zo’n grootschalige activiteit op te zetten. Máár…dan heb je ook wel een reuze evenement voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.
Dit evenement vindt plaats van maandag 19 t/m donderdag 22 augustus as. Bouwstad Meerestein is naast sportdansschool La Passe aan de Kingsford Smithstraat te Beverwijk. Kaarten zijn te koop in Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2 te Beverwijk en in Buurthuis Wijk aan Duin, Wilgenhoflaan 2c te Beverwijk op werkdagen van 9.00 uur tot 13.00 uur. De kaarten, die over zijn worden aan het hek bij bouwstad verkocht op maandag 19 augustus as.
Een weekkaart kost € 12,50. Voor meer info [email protected]

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing