Activiteiten Stichting Welzijn Beverwijk

Door: Jan Pronk

Burendag in Buurtwinkel de Schans
Tijdens de landelijke burendag op 28 september organiseren SIG en Stichting Welzijn Beverwijk een koffieochtend met wat lekkers. Alle buren zijn van harte welkom van 11.00 – 14.00 uur in Buurtwinkel de Schans, Schans 2, Beverwijk. Voor de gezelligheid of als u meer wilt weten over activiteiten of vrijwilligerswerk. Wij zijn natuurlijk ook benieuwd naar uw vragen of ideeën/initiatieven.


Burendag Wilgenhoflaan
Zaterdag 28 september wordt burendag van 11.00 – 16.00 uur gevierd bij basisschool de Wilgeroos en Buurthuis Wijk aan Duin met diverse activiteiten plaats voor jong en oud. Oudhollandse spelen, stoepkrijtwedstrijd, puzzelspeurtocht door de wijk, fancy fair, kledingruilbeurs. Door het Sociaal Team wordt ‘buur, hoe is het met u?’ gelanceerd. Met het deelnemen aan de puzzelspeurtocht zijn kleine prijzen te winnen, zo ook met de stoepkrijtwedstrijd. De kledingruilbeurs werkt als volgt: neem een kledingstuk mee en ruil die voor een ander kledingstuk zodat je weer iets nieuws hebt om aan te trekken. Heb je niets om te ruilen dan is het mogelijk om voor € 1,- een kledingstuk te kopen. Koffie, thee en limonade is gratis. De burendag wordt georganiseerd door KBS De Wilgeroos, Nul251, Sociaal Team Beverwijk, Pré Wonen, Oranjefonds en Stichting Welzijn Beverwijk.


De Ontmoeting in Buurthuis Wijk aan Duin
Gezellig samen met anderen een kop thee of koffie drinken en een gezamenlijke activiteit doen. Dit kan een creatieve activiteit zijn, maar ook een spelletje doen of iets met muziek.
Lijkt dit u wat? Kom dan vrijblijvend een keer kennismaken tijdens De Ontmoeting in Buurthuis Wijk aan Duin wekelijks op dinsdag van 10.00 – 12.00 uur. Met elkaar bepalen we ieder seizoen wat we gaan doen. Zo is er voor ieder wat wils. Het programma voor oktober luidt als volgt: 1 oktober - oude gezegdes en spreekwoorden; 8 oktober – spel ‘wat zit er in die doos?’; 15 oktober – herfststukje maken; 22 oktober - bewegen met sportcoach Bert Kalter; 29 oktober – spel ‘keezen’. Alleen voor de activiteit op 15 oktober dient u zich vooraf aan te melden, 0251 300300. Deelname kost € 2,-. DE ONTMOETING een activiteit voor senioren, misschien ook een activiteit voor u? Voor meer informatie Sociaal team, 06-11035327. De ontmoeting is een gezamenlijke activiteit van het Sociaal team Beverwijk en de Stichting Welzijn Beverwijk.


Met de “Wijk-Uit” PlusBus naar Hotel New York en rondvaart Spido !
Dinsdag 1 oktober wordt het Museum van de 20e Eeuw bezocht In Hoorn. Het museum vertelt aan de hand van honderden voorwerpen en tientallen interieurs over het leven in de vorige eeuw.
Woensdag 2 oktober rijdt de PlusBus naar Rotterdam voor een lunch in Hotel New York en aansluitend een havenrondvaart. Dinsdag 8 oktober is de bestemming het Stadsarchief van Amsterdam. Hier wordt onder deskundige begeleiding een rondleiding gegeven door de monumentale stijlkamers met een koloniaal verleden. Vele bouwkundige elementen herinneren aan een boeiend verleden van Nederlands grootste bank. Verder is er het historisch informatiecentrum, met alle informatie over Amsterdammers en hun stad.
Voor uitgebreide informatie, inschrijven en/of het ontvangen van de “Wijk-Uit” editie kunt u contact opnemen met BeverwijkvoorElkaar van Stichting Welzijn Beverwijk via 0251 222222 op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing