Activiteiten Stichting Welzijn Beverwijk

Door: Jan Pronk

Fietscursus

Fietsen, het lijkt eng en moeilijk, maar dat valt reuze mee. Wanneer je het eenmaal kunt gaat er een nieuwe wereld voor je open. Even op de fiets naar de supermarkt voor een vergeten boodschap, lekker op de fiets naar je werk of een stuk fietsen met de kinderen. In 10 lessen leer je de beginselen van het fietsen met de bijbehorende verkeersregels. Stichting Welzijn Beverwijk organiseert ook dit voorjaar weer een cursus. De cursus start op donderdag 18 april van 10.00 – 11.00 uur op het Kerkplein voor het Kennemer Theater. De fietscursus bestaat uit 10 lessen en kost € 20,-. Voor aanmelden en/of informatie kunt u contact opnemen met Evelien Duijker, Stichting Welzijn Beverwijk, telefoonnummer: 0251-300321 of WhatsApp: 06-18634365.

GEZOCHT vrijwilligers voor We(l)doen IJmond

Stichting Welzijn Beverwijk heeft plaats voor een gemotiveerde man of vrouw die op vrijwillige basis ons team van We(l)doen IJmond komt versterken. We(l)doen is er voor alle inwoners van Beverwijk en Heemskerk die zorgen voor een ander, zoals mantelzorgers, professionals en vrijwilligers. Zij kunnen bij ons terecht voor het antwoord op vragen over mantelzorg of vrijwillige inzet. Stichting Welzijn Beverwijk is één van de samenwerkingspartners van We(l)doen. “Je helpt mensen om een passende vorm van vrijwillige inzet te vinden.”

Als vrijwillige collega van We(l)doen voer je telefonisch en persoonlijk gesprekken met mantelzorgers, vrijwilligers en vrijwillige organisaties. Je helpt mensen bij het vinden van een passende vorm van vrijwilligerswerk. Je zet op een rijtje wat hun interesses, mogelijkheden en beperkingen zijn en zoekt uit welke vrijwilligersvacatures daar het beste op aansluiten. Je neemt contact op met de betreffende aanbieder van de vrijwilligersvacature en belt na of de bemiddeling geslaagd is. Je neemt contact op met nieuwe vrijwilligers en bemiddelt hen telefonisch of maakt een afspraak voor een intakegesprek. Vaak gaat het om mensen zijn die nog niet goed weten wat ze willen of mensen met problemen die bij ons komen voor een intakegesprek. Als dat nodig is, schakel je extra begeleiding in of verwijs je mensen door. Mensen die al precies weten wat voor vrijwilligerswerk ze willen doen worden rechtstreeks bemiddeld. Je maakt deel uit van een dynamische team van professionals en vrijwilligers. Je standplaats is Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2 in Beverwijk. Je krijgt een interne opleiding. Enthousiastelingen met het hart op de juiste plaats zijn van harte welkom bij ons! Voor een vrijblijvend gesprek of extra informatie kun je bellen met Astrid Kruiswijk op maandag/dinsdag en donderdag van 9.00 - 15.00 uur, tel. 06-33653557 of stuur een email naar [email protected]

 

Hollandse disco

Op 5 april gaan we weer swingen van 19.00 – 21. 00 uur op muziek van dj Max en Thor. Het thema is Holland trek je klompen aan, doe tulpen in je haar of verzin zelf iets typisch Hollands. De disco is voor de jeugd van 8 t/m 12 jaar. Kom met je vrienden deze avond dansen en plezier maken in Nul251, Wilgenhoflaan 2c, Beverwijk. De entree bedraagt € 1,- en voor een klein bedrag kan er iets te drinken en te eten worden gekocht. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Judith Hijdendaal van Stichting Welzijn Beverwijk via [email protected] of 0251-300329.

Met de “Wijk-Uit” PlusBus naar Schoorl

Dinsdag 9 april wordt er een rit gemaakt met de Boemeltrein, de BloembollenBoemel rijdt door het grootste aaneengesloten bollengebied ter wereld. Op woensdag 10 april rijdt de chauffeur naar Schoorl voor een rondrit met de Zonnetrein. Donderdag 11 april staat er een lunchconcert in Muziekgebouw aan ’t IJ op het programma. Zaterdag 13 april wordt er een bezoek gebracht aan het Bloemencorso van de Bollenstreek. Dinsdag 16 april wordt tuincentrum Intratuin Heerhugowaard bezocht. Hier kunt u weer inspiratie opdoen en de zomerplanten aankopen. Voor uitgebreide informatie, inschrijven en/of het ontvangen van de “Wijk-Uit” editie kunt u contact opnemen met BeverwijkvoorElkaar van Stichting Welzijn Beverwijk  via  telefoonnummer 0251 22 22 22 op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur. 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing