Activiteiten Stichting Welzijn

Door: Jan Pronk

Over uw rouw mag gesproken worden
Het verliezen van een dierbare zorgt vaak voor een drastische verandering in het leven van de nabestaanden. Ieder rouwproces is uniek en het heeft tijd nodig om te leren leven met de verandering. Erover praten met anderen kan hier een bijdrage aan leveren. Socius Maatschappelijk Dienstverleners, Stichting Welzijn Beverwijk en Sociaal team Beverwijk organiseren eenmaal per maand een inloopmoment voor mensen die een dierbare hebben verloren en daarover in gesprek willen en/of daarbij ondersteuning zouden willen hebben.
De bijeenkomsten zijn vrijblijvend. U kunt per keer zelf bepalen of u wel of niet wilt deelnemen. De eerstvolgende bijeenkomst vindt plaats op donderdag 12 maart van 14.30 – 15.30 uur in Buurthuis Wijk aan Duin, Wilgenhoflaan 2c in Beverwijk. Aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sylvana Groen (Socius Maatschappelijk Dienstverleners), 06 33958004 of Hans Bruin (Stichting Welzijn Beverwijk/Sociaal team Beverwijk), 06 33584863.

Met de “Wijk-Uit” PlusBus naar de Hermitage
Dinsdag 10 maart naar Terschuur voor een bezoek aan het Oude ambachten en speelgoedmuseum. Het museum biedt rondgang langs 160 ambachten, winkeltjes van vroeger en compleet ingerichte werkplaatsen. Op woensdag 11 maart wordt er een bezoek gebracht aan de Hermitage. Eén van de grote schatten is de fabelachtige juwelencollectie, Juwelen schitteren aan het Russische Hof. Op donderdag 12 maart rijdt de chauffeur de Route West Friesland. Tijdens de route genieten we ook van een lunch. Vrijdag 13 maart lunchen bij Strandpaviljoen Noordzee, het oudste horecagelegenheid op het Kennemerstrand in IJmuiden. Dinsdag 17 maart wordt het Museum van de 20e Eeuw bezocht. Deze is gevestigd in een oude gevangenis op het prachtige Oostereiland bij de mooie haven van Hoorn. Voor uitgebreide informatie, inschrijven en/of het ontvangen van de “Wijk-Uit” editie kunt u contact opnemen met BeverwijkvoorElkaar van Stichting Welzijn Beverwijk via 0251 222222 op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur.

De “Wijk-Uit” PlusBus nu ook in Velsen-Noord!
Senioren uit Velsen-Noord die om wat voor reden minder mobiel zijn, kunnen vanaf maart 2020 gebruik maken van de “Wijk-Uit” PlusBus van Stichting Welzijn Beverwijk. De “Wijk-Uit” PlusBus biedt senioren uitstapjes aan. Denk hierbij aan rondritten, tuincentra, musea, restaurants en concerten. In de PlusBus is plek voor rollators, helaas geen plek voor een rolstoel. De PlusBus wordt altijd bezet door twee vrijwilligers: de chauffeur, die tevens begeleider is en een tweede begeleider. Zij halen de deelnemers thuis op en brengen ze ook weer thuis én ondersteunen waar nodig is. Iedere maand verschijnt de “Wijk-Uit”, een boekje met informatie over de uitstapjes. De “Wijk-Uit” editie kunt u ophalen bij Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2 in Beverwijk en Wijkcentrum De Stek, Heirweg 2a in Velsen Noord.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met BeverwijkvoorElkaar onderdeel van Stichting Welzijn Beverwijk op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur, tel. 0251 222222 of bij Stichting Welzijn Velsen, Wijkcentrum De Stek, Judith de Ruyter, tel. 0251 226445.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing