Activiteiten SWB

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Stichting Welzijn Beverwijk
Activiteiten in Buurtwinkel de Schans
SIG en Stichting Welzijn Beverwijk organiseren samen leuke activiteiten voor jong en oud in Buurtwinkel de Schans. Buurtkinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar zijn wekelijks op woensdag van 14.30 - 16.00 uur van harte welkom om lekker creatief aan de gang te gaan in de Buurtwinkel. Deelname is gratis. De vrijwilligsters Irma en Martine bedenken thema’s en daarnaast staan er spelletjes op het programma. In de zomer wordt een speurtocht uitgezet. Neem je buurjongen, buurmeisje, vriend of vriendin mee en kom op woensdag naar de Buurtwinkel!!
Iedere maandag van 13.00 – 15.00 uur kunt u aanschuiven met uw hobby. Speciaal voor mensen die graag creatief bezig zijn, b.v. met schilderen, tekenen, kaarten maken, kleien, handwerken noem maar op. Onder het genot van een kopje koffie/thee gezellig kennismaken met andere buurtbewoners en creatief aan de slag. De vrijwilligsters Irma en Martine heten u van harte welkom. Komt u gerust eens binnen om lekker creatief bezig te zijn, voor een bakkie koffie en/of een praatje staat de deur ook altijd open. Buurtwinkel de Schans, Schans 2 in Beverwijk, tel. 088-1182982.


De Lonkende Leestafel - voor de senior die van lezen houdt!
Stichting Welzijn Beverwijk biedt in samenwerking met de SIG en Bibliotheek IJmond Noord, iedere senior die van lezen houdt, wekelijks de mogelijkheid om in o.a. de Buurtwinkel de Schans, De Lonkende Leestafel bij te wonen. Deelnemers en vrijwilligers zijn er heel enthousiast over! Per keer bent u anderhalf uur gezellig samen. U praat er aan de hand van boeken en boekfragmenten met elkaar en u deelt er herinneringen aan vroeger. Een vrijwilliger van de bibliotheek leest voor. Leuk en ontspannend en het zorgt er ook nog eens voor dat u uw leesvaardigheid behoudt of zelfs vergroot. Elke week is er een ander thema. U hoeft zelf geen boeken te lezen. Soms wordt ook de draagbare multi touchtafel, een grote tablet, gebruikt, met bijvoorbeeld liedjes van vroeger, de keuken van vroeger of de geschiedenis van de IJmond. Lijkt het u leuk? Doe dan zonder verplichting mee, geheel gratis. Waar kunt u meedoen? Elke dinsdag van 13.30 - 15.00 uur in Buurtwinkel de Schans, Schans2 te Beverwijk.


Het Zomerspektakel is op zoek naar vrijwilligers
Het Zomerspektakel komt er weer aan en is op zoek naar jou, de vrijwilliger die de uitdaging aan wilt gaan! Wegens het grote succes van de voorgaande jaren zal Stichting Welzijn Beverwijk in samenwerking met het Centrum voor de Kunsten Beverwijk en het Kennemer Theater ook dit jaar weer een Zomerspektakel organiseren met als thema “Uitdaging”. Het Zomerspektakel vindt plaats op 16 t/m 18 juli tussen 10.00 en 15.00 uur op het Kerkplein in Beverwijk. Kinderen uit Beverwijk en Wijk aan Zee kunnen deze dagen deelnemen aan workshops, sportieve activiteiten, creatieve activiteiten, culinaire activiteiten, spelletjes en nog veel meer. De organisatie is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om kinderen te begeleiden en/of een activiteit met ze te doen op één van deze dagen of op alle drie de dagen. Lijkt het je wat om één of drie dagen dit spektakel mede mogelijk te maken stuur een email naar Judith Hijdendaal van Stichting Welzijn Beverwijk, [email protected]

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing