Activiteiten SWB

Door: Jan Pronk

Zwerfvuil opruimactie strand tussen Noordpier en Heemskerk op zondag 7 april

Kennemerloopgroep en de Zwerfvuil opruimgroep Wijk aan Zee samen in actie voor een schoon strand. Op zondagochtend 7 april vindt een schoonmaakactie plaats op het strand tussen Wijk aan Zee en Heemskerk. Er wordt om 9.30 uur gestart bij De Moriaan. Na afloop (rond 11.00 uur) bestaat de mogelijkheid om wat  na te praten onder het genot van een drankje in dorpshuis De Moriaan. Wilt u meehelpen om het strand van zwerfvuil te ontdoen? Dan zien we u graag op 7 april bij De Moriaan. Aanmelden is wenselijk in verband met het inschatten van het aantal schoonmaakspullen, maar niet verplicht. Dit kan per mail naar: [email protected] Dit initiatief is tot stand gekomen vanuit de Kennemerloopgroep en de Zwerfvuil opruimgroep uit Wijk aan Zee met ondersteuning van het Sociaal team Beverwijk en Stichting Welzijn Beverwijk en facilitering vanuit het ‘Gebiedsgericht Werken’ van de gemeente Beverwijk.

Repair Café – Weggooien? Mooi niet 

Repair Café in Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2 is op woensdag 3 april open van 12.30 – 15.30 uur. Vrijwilligers zitten dan klaar om u te helpen met reparaties aan kleding, elektrische apparaten, fietsen, computers enz. Het Repair Café is elke eerste woensdagmiddag van de maand geopend.  

Met de “Wijk-Uit” PlusBus naar het Kennemer Theater

Ook deze maand heeft de PlusBus weer leuke uitjes voor u in petto. Op dinsdag 2 april staat de Keukenhof op het programmana, het thema is “Flower Power”. Op woensdag 3 april rijdt de chauffeur naar Amsterdam voor een bezoek aan de Hermitage. Donderdag 4 april naar de Siroopwafelfabriek in Gouda. Vrijdag 5 april een visje eten in IJmuiden. Op zaterdag 6 april naar  het Kennemer Theater voor Petra Berger & Amici. Petra Berger wijdt een heel programma aan Italiaanse aria’s, pophits, filmmuziek en eigen repertoire. Voor het uitgebreide informatie, inschrijven en/of het ontvangen van de “Wijk-Uit” editie  kunt u contact opnemen met BeverwijkvoorElkaar van Stichting Welzijn Beverwijk  via  telefoonnummer 0251 22 22 22 op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur. 

Wandelen en bewegen voor senioren

Voor iedereen vanaf 65 jaar die 30 minuten kan wandelen met of zonder loophulpmiddel starten er twee wandelgroepen. Op dinsdag van 10.00-10.30 uur, vertrekpunt Interfysio, Dellaertlaan 2, Beverwijk. Na afloop staat de koffie/thee klaar in Viva! El Santa. Op dinsdag van 12.45-13.15 uur, vertrekpunt Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2, Beverwijk. Na afloop staat de koffie/thee klaar in het wijkcentrum. Aan deze wandelactiviteiten zijn geen kosten verbonden met uitzondering van de koffie/thee na de wandeling. Vooraf aanmelden is niet nodig. Bij voldoende aanmeldingen start op donderdag 4 april “Meer bewegen voor senioren” van 10.00-10.45 uur bij Interfysio, Dellaertlaan 2, Beverwijk. Na afloop staat de koffie klaar in Viva! El Santa. Deelname kost € 4,50 per keer/€ 18,- per maand. Deze activiteit wordt gegeven door Bert Kalter, buurtsportcoach/Beverwijk Fit & Actief. Aanmelden bij Interfysio. 

Maatjesproject zoekt vrijwilligers

Het Maatjesproject in de gemeente Beverwijk brengt vrijwilligers (maatjes) in contact met ouderen en mensen die door psychische of sociale problemen in een isolement zijn gekomen. Van een vrijwilliger wordt verwacht om eens in de 14 dagen met iemand een paar uur op stap te gaan, of gewoon op de koffie voor een praatje. Maatjes zijn geen hulpverleners, maar betrokken mensen die er plezier in hebben wat vrije tijd door te brengen met iemand die minder gemakkelijk contact legt of houdt. Men zoekt maatjes voor mensen van 18 tot 95 jaar. Wilt u maatje worden of heeft u zelf behoefte aan een maatje dan kunt u mailen met Andrea de Graaf van Stichting Welzijn Beverwijk via [email protected] of bellen op maandag/dinsdag/donderdag naar 06-44595979.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing