Activteiten Stichting Welzijn Beverwijk

Door: Jan Pronk

Peuterdisco op maandag 17 februari
Stichting Welzijn Beverwijk organiseert voor kinderen tot en met 4 jaar op maandag 17 februari van 09.30 – 10.30 uur een peuterdisco in Buurthuis Wijk aan Duin, Wilgenhoflaan 2c, Beverwijk. Kom samen dansen en swingen op de leukste kindermuziek. Oudere broers en zussen zijn ook van harte welkom. De entree bedraagt € 1,-.

Nieuw! Taalspreekuur in de wijkwinkel Thuis in Oosterwijk

Vanaf 20 februari kunt u met al uw vragen over het leren van de Nederlandse taal terecht bij het spreekuur van Stichting Welzijn Beverwijk in de Wijkwinkel Thuis in Oosterwijk. Elke donderdag van 10.00 – 11.00 uur,
Stichting Welzijn Beverwijk organiseert op zaterdag 2 mei 2020 van 110.00 – 16.00 uur een creatieve cadeautjesmarkt in buurthuis Wijk aan Duin, Wilgenhoflaan 2c te Beverwijk. U kunt een of meerdere tafels huren om uw creatieve werk te verkopen, een demonstratie of workshop te geven. Het huren van een tafel kost € 3,00. Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u zich richten tot Evelien Duijker, Stichting Welzijn Beverwijk, tel. 0251-300321. Europaplein 15, Heemskerk.

Creatieve cadeautjesmarkt

Met de “Wijk-Uit” PlusBus naar Het Kennemer Theater
Dinsdag 18 februari rijdt de bus naar het Rijksmuseum in Amsterdam waar momenteel de expositie van Caravaggio-Bernini, Barok in Rome is. Woensdag 29 februari wordt er een bezoek gebracht aan het Zandvoorts museum, tentoonstelling Keizerin Sisi. Naast een documentaire over Keizerin Sisi vindt u heel veel kleiding en voorwerpen uit deze tijd in het museum. De Stoomdag bij het Nederlands Stoommachinemuseum in Medemblik wordt bezocht op donderdag 20 februari. Op Stoomdagen is de ketel opgestookt. Je hoort dan de stoommachines puffen en voelt de warmte. Zaterdag 22 februari met de PlusBus naar het Kennemer Theater, voorstelling “Hendrik Groen”. Humor, ontroering en levenslust voeren de boventoon, er is zang en muziek en er wordt vooral niét achter de geraniums gezeten. Dinsdag 25 februari wordt er een bezoek gebracht aan het nieuwe Naturalis in Leiden. Hier dompelt u zich onder in de wonderlijke wereld die natuur heet. Voor uitgebreide informatie, inschrijven en/of het ontvangen van de “Wijk-Uit” editie kunt u contact opnemen met BeverwijkvoorElkaar van Stichting Welzijn Beverwijk via telefoonnummer 0251 222222 op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur.

Rijbewijskeuring in Wijkcentrum Prinsenhof

De verplichte 5 jaarlijkse rijbewijskeuring voor 75plussers en/of bij eigen medische verklaring voor verlenging rijbewijs binnen Wijkcentrum Prinsenhof gaat door een nieuw duo worden afgenomen. Jan van Breugel (arts) en Jasper Commandeur (verpleegkundige) gaan vanaf woensdag 26 februari 2020 de rijbewijskeuringen uitvoeren. De keuringen vinden eenmaal (of tweemaal bij voldoende aanmeldingen) per maand plaats op woensdag van 12.30 – 14.30 uur. Het proces voor een rijbewijskeuring is ook veranderd en dient extra aandacht te krijgen alvorens een afspraak kan worden gemaakt. Kijk hiervoor op de website van het CBR: www.cbr.nl, onder Rijbewijs houden → gezondheidsverklaring dan onder Uw situatie → 75 jaar of ouder. Komt u er niet uit, dan kunt u een afspraak maken bij de informatiebijeenkomst voorafgaand aan de keuringsronde. De bijeenkomst is om 12.00 uur.
De eerstvolgende keuringsronde is op woensdag 26 februari 2020 van 12.30 – 14.30 uur.
Kosten € 35,00. Afspraken kunnen gemaakt worden bij BeverwijkvoorElkaar, onderdeel van Stichting Welzijn Beverwijk, op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur op telefoonnummer 0251 222222. Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2, Beverwijk. U kunt gratis parkeren aan de achterzijde van het gebouw aan de Vennelaan.

Nieuwe expositie in Wijkcentrum Prinsenhof

De natuur speelt in het leven van Ans Mooij een heel grote rol. Daar geniet ze van en heeft ze respect voor. Wat betreft het schilderen is ze een autodidact. Vanaf 2012 heeft ze eerst illustraties geschilderd voor 2 zelf geschreven kinderboekjes waarin de natuur ook het middelpunt is. Naast het schilderen van bloemen, planten en bomen kun je haar vaak in de tuin vinden. Daar vindt ze met de handen in de aarde rust en ontspanning. Geleidelijk ontwikkelde ze haar eigen schilderstijl en daarbij haar voorkeur voor landschappen. Het precieze werk is echt wat bij haar past. Dat is in deze expositie ook duidelijk te zien. De expositie is te bezichtigen in Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2 in Beverwijk.

Activiteiten jeugd voorjaarsvakantie

Nul251 van Stichting Welzijn Beverwijk organiseert op dinsdag 18 februari van 14.30 – 16.30 uur een bordspellenmiddag. Iedereen vanaf 8 jaar is deze middag welkom om bordspelletjes te komen spelen. Monopoly, mens erger je niet, Catan, risk, ganzenbord en meer staat voor je klaar. Kom met vrienden spelen en ontdek hoe leuk het is om een spel te spelen. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.
Op woensdag 19 februari van 11.30 – 13.00 zijn de lekkerbekken tussen de 8 en 12 jaar oud van harte welkom voor het maken van een uitgebreide Engelse Brexit lunch. Denk aan scrambled eggs, sandwiches, saucisses en meer. Deelname kost € 2,50 en meld je vooraf aan bij Judith Hijdendaal, via [email protected] of 06-45867061, vol = vol. Deze activiteiten vinden plaats in Nul251, Wilgenhoflaan 2c, Beverwijk.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing