Adventsactie: 'Adopteer een peer'

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - De adventsactie binnen de kerken van de rooms-katholieke parochie St. Eloy staat dit jaar in het teken van 'Adopteer een peer', een project van Stichting Waterdragers. Door een perenboom te adopteren kunnen mensen het voortbestaan van een school in Nepal ondersteunen.  

Bishnu Regmi, geboren in Nalang, Nepal, heeft met een aantal dorpsbewoners zijn droom verwezenlijkt. Begin 2009 namen zij het initiatief tot de oprichting van KEDS (Kumari Education Development Society) en de bouw van een school, omdat de plaatselijke governmentschool al jarenlang geen of kwalitatief slecht onderwijs leverde. KEDS wil onderwijs bieden aan de armste en meest kwetsbare kinderen uit de wijde omgeving van Nalang. KEDS gelooft dat (goed) onderwijs voor álle kinderen aan de basis ligt van een betere samenleving en betere toekomst. Bishnu en KEDS hebben mensen van de Nederlandse Stichting Waterdragers meegenomen in hun droom en deze organisatie voert vanaf eind 2009 acties om dit project financieel, maar ook middels advies en kennisoverdracht te ondersteunen.

Om op termijn zonder financiële ondersteuning van buiten af te kunnen functioneren heeft het bestuur van KEDS het plan ontwikkeld om land aan te kopen en daarop perenbomen te planten. Uit ervaring en onderzoek is gebleken dat peren goed gedijen op de vruchtbare grond in de regio en dat voldragen bomen een goede opbrengst genereren. Over een aantal jaren is de opbrengst van de perenboomgaard naar verwachting zodanig dat deze de lopende kosten van de school, zoals salarissen, schoolmateriaal en onderhoud kan dekken. Ook dit initiatief juicht de Stichting Waterdragers toe en vanaf 2010/2011 voert men hiervoor actie onder de titel 'Adopteer een peer'.

Het land werd aangekocht en in augustus 2012 gingen de jonge boompjes de grond in. Dit  voorjaar kon KEDS ons melden dat daarvan 80% was aangeslagen. De niet-aangeslagen 20% is op kosten van een donateur inmiddels herplant. 'Adopteer een peer’ interpreteren wij als Stichting Waterdragers in de breedste zin van het woord; want ook in de aanloop naar deze zelfstandigheid willen men de school en gemeenschap uiteraard ondersteunen met de salarissen en het onderhoud van de school en boomgaard. U kunt de mensen in Nalang helpen door voor € 5,- per boom één of meer perenbomen te adopteren. Maak uw gift over op IBAN NL68 RABO 0315 2193 43 t.n.v. Stichting Waterdragers, Amsterdam o.v.v. 'Adopteer een peer'.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing