Afroeien bij Roeivereniging de Stern groot succes

Door: Ab Jenema

Foto Elisabeth Schelvis

IJMOND - Nieuwe jeugdafdeling succesvol. Afgelopen september is roeivereniging de Stern een jeugdafdeling begonnen.  Na 3 maanden zijn alle jeugdleden, die zonder roeiervaring begonnen, alweer afgeroeid voor hun eerste proef. De jeugdafdeling werkt met een apart opgezet programma waarbij plezier centraal staat en met elkaar de lessen worden ingevuld. Een groep jongeren in de leeftijd van 13 tot 18 jaar komt maximaal 3x per week bij elkaar en krijgt roeiinstructie en in- en outdoortraining onder leiding van een aantal enthousiaste Sternleden. In het najaar hebben zij leren roeien in een Skiff, het meest uitdagende boottype van de Sternvloot.

 

Nu de buitentemperatuur en die van het water daalt wordt er instructie gegeven in groepsroeien. Daarbij wordt met meerdere personen geroeid in bredere en daardoor stabielere boten zodat de veiligheid niet in het geding komt. Op dit moment is er ruimte voor instroom van een aantal nieuwe jeugdleden!

 

Volwassenen

Daarnaast hebben maar liefst 9 volwassen roeiers  hun 1e roeiproef afgelegd en zijn met vlag en wimpel geslaagd. Vele vrijwilligers van de club hebben zich met hart en ziel ingezet om de lessen zo flexibel mogelijk aan te bieden zodat ook mensen met wisseldiensten konden meedoen. Na het behalen van de 1e roeiproef hebben de nieuwe leden de mogelijkheid te gaan roeien wanneer ze maar willen en zijn ze klaar om mee te doen met het uitgebreide aanbod van toertochten. Het lesprogramma gaat verder met het leren van het sturen in een boot. 

Begin april begint de Stern weer met een nieuw introductieprogramma voor volwassenen.

 

Roeien bij de Stern

Bent u nieuwsgierig geworden of wilt u meer informatie kijk dan op www.rvdestern.nl of stuur een mail naar [email protected].

Roeivereniging ‘de Stern’ is gevestigd op het eerste Sluiseiland in IJmuiden ter hoogte van de Middensluis.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing