Afsluiting toe- en afritten A22

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - In de weekenden van 6 tot 9 november 2015 en van 20 tot 23 november 2015 wordt een aantal toe- en afritten van en naar de A22 bij Beverwijk afgesloten. De provincie werkt in deze weekenden aan de herinrichting van de N197 (Velsertraverse). Het verkeer moet tijdens de werkzaamheden rekening houden met omleidingsroutes en vertragingen. 

Van vrijdag 6 november (20:00 uur) tot maandag 9 november (06:00 uur) en van vrijdag 20 november (20:00 uur) tot maandag 23 november (06:00 uur) zijn de afritten van de A22 vanuit de Velsertunnel richting Beverwijk/Tata Steel, de afrit richting industrieterrein De Pijp en de toerit naar Alkmaar afgesloten. Tijdens de weekendafsluiting van 20 tot 23 november is het industrieterrein De Pijp wel bereikbaar vanaf de A22 via de nieuwe afrit richting het industrieterrein. In dat weekend is echter slechts één rijstrook van de Parallelweg beschikbaar ter hoogte van de kruising Parallelweg/Lijndenweg. Van de twee doorgaande rijstroken op de A22 richting Alkmaar, is er in beide weekenden één rijstrook afgesloten.

Omleiding via A9
Verkeer vanuit de richting Haarlem voor Beverwijk/Tata Steel wordt met borden omgeleid via de A9, afslag Beverwijk Bazaar. Verkeer op de A22 kan doorrijden over de A22 richting Alkmaar en via de noordelijke calamiteitenboog de A9 bereiken om vervolgens de afslag Beverwijk Bazaar te nemen. In het weekend van 20 tot 23 november wordt het verkeer op de Parallelweg via één rijbaan langs de werkzaamheden geleid en er is per rijrichting één rijstrook beschikbaar. Het verkeer van en naar de Lijndenweg wordt omgeleid via de Parallelweg/Zuiderkade/Rietlanden (en vice versa). Sinds kort is ook de zuidelijke calamiteitenboog open, waardoor het verkeer op de Parallelweg via de A9 en de zuidelijke calamiteitenboog IJmuiden/Beverwijk kan bereiken.

Herinrichting N197/Velsertraverse
De N197/Velsertraverse wordt opnieuw ingericht om de doorstroming van het verkeer te verbeteren en daarmee de uitstoot van uitlaatgassen te verminderen. In oktober tot en met december wordt er gewerkt aan de aansluiting van de Parallelweg naar de A22 richting Alkmaar, deze wordt verlegd en verlengd. Ook krijgt de N197 vanuit Beverwijk een directe aansluiting op de A22 richting Alkmaar via een nieuw klaverblad. Daarnaast wordt er een zogenaamde bypass aangelegd ten oosten van de A22, waardoor verkeer vanuit de Velsertunnel rechtstreeks naar de Parallelweg worden geleid, zonder verkeer te kruisen. De werkzaamheden aan de N197/Velsertraverse zijn half september 2015 gestart en zijn gereed in april 2016, voordat Rijkswaterstaat de renovatie aan de Velsertunnel start.

Meer informatie
Actuele informatie over de werkzaamheden aan de N197/Velsertraverse is te vinden op: www.infoN197velsertraverse.nl. Met vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt Wegen en Vaarwegen via 0800 0200600 (gratis), of per e-mail: [email protected].

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing