afvalbrengstation naar westelijke randweg

Door: Raimond Bos

BEVERWIJK - Aan de westelijke randweg (N197) komt een nieuw afvalbrengstation (ABS). Eind 2014 moet de aanleg ervan beginnen. Het huidige afvalbrengstation aan de Communicatieweg in Heemskerk wordt volgend jaar gesloten.

Het huidige ABS (Tolhek) aan de Communicatieweg voldoet al langer niet meer aan de eisen van de tijd. Daarnaast is er een visie voor het Tolhek gebied opgesteld waarin het ABS niet meer past. Omdat het ABS voor het verzorgingsgebied Heemskerk en Beverwijk geldt, is in beide gemeenten gezocht naar alternatieve locaties voor een nieuw ABS. De gemeenten hebben samen met HVC vier locaties onderzocht waarbij uiteindelijk één geschikte locatie is gevonden, nabij de Westelijke Randweg. Inmiddels is een intentieovereenkomst getekend. De firma BUKO, eigenaar van de grond, gaat de locatie verhuren aan HVC, die het ABS beheert. De gemeenten hebben hiervoor uitgangspunten en randvoorwaarden opgesteld.

HVC mag jaarlijks, zoals in 2007 is afgesproken, maximaal € 5,- per woonhuisaansluiting bij de gemeenten in rekening brengen. Dit wordt in de afvalstoffenheffing verwerkt. Wanneer het afvalbrengstation klaar is, kunnen de inwoners onbeperkt het afval wegbrengen, met uitzondering van bedrijfsafval. Tot die tijd geldt nog een maximum van 500 kilo per adres. Bij overschrijding daarvan wordt dat in rekening gebracht.

advertenties

Verhuis- en Transportbedrijf Johan Post
Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Beverwijkse Koeriersdienst en Stadspost
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl