Akerendam open voor patienten RKZ

Door: Cor Beumer

De zomerse pracht van de tuin van Huize Akerendam

BEVERWIJK - Patiënten van afdeling Geriatrie (voor oudere patiënten) en fysiotherapie van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk (RKZ) kunnen vanaf nu gebruik maken van buitenplaats Akerendam in Beverwijk. De kleurrijke tuin, een Rijksmonument, die grenst aan het ziekenhuis is door de Fonds Sluyterman van Loo vandaag officieel opengesteld om het herstel van patiënten te bespoedigen. “Voor oudere patiënten is een frisse neus en beweging juist belangrijk voor een snel herstel. We zijn blij dat we hen die plek kunnen aanbieden,” aldus secretaris-directeur Koeno Sluyterman van Loo.

Volgens de heer Sluyterman van Loo past het openstellen van de tuin voor ouderen binnen de ziekenhuiszorg in de missie van het Fonds: het bevorderen van de kwaliteit van leven van kwetsbare ouderen. ”Ik zie het als een logische stap die ook 100 jaar geleden zou zijn goedgekeurd door de oprichtsters van ons fonds.” Voor het Rode Kruis betekent de openstelling van de tuin een prachtige mogelijkheid om de patiënten iets extra’s te bieden. “Wij zijn bijzonder verheugd over deze geste van het fonds. De tuin zal een inspirerende en rustgevende plek zijn voor onze patiënten. Voor senioren, maar ook voor bijvoorbeeld onze brandwondenpatiënten voor wie de eerste stap naar buiten vaak al lastig genoeg is,” aldus Jeroen van Roon, voorzitter Raad van Bestuur RKZ.

De buitenplaats Akerendam is tussen 1636 en 1639 aangelegd. Van de zeventiende tot eind negentiende eeuw was een buitenplaats een zomerverblijf voor rijke stedelingen. Akerendam werd in 1852 verworven door mr. Willem Louis Sluyterman van Loo. In 1977 en 1988 werd het complex Nieuw Akerendam gerealiseerd. Het oude Akerendam herbergt nu het bureau van Fonds Sluyterman van Loo en wordt verder gebruikt voor bijeenkomsten en culturele evenementendie het fonds organiseert.

Fonds Sluyterman van Loo is een onafhankelijke stichting die over eigen financiële middelen beschikt. Het fonds ondersteunt projecten die het welzijn van kwetsbare ouderen in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk bevorderen.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing