Alette de Jong voorzitter van ISBI

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK - Alette de Jong, verpleegkundig onderzoeker van onder meer het Brandwondencentrum in Beverwijk, heeft een belangrijke functie gekregen in de internationale brandwondenorganisatie. Sinds kort is ze voorzitter van de verpleegkundige commissie van de International Society for Burn Injuries (ISBI).

De ISBI werkt onder meer samen met de wereldgezondheidsorganisatie WHO. Doel is wereldwijd kennis over (de behandeling van) brandwonden te verspreiden en preventie te stimuleren. De commissie van brandwondverpleegkundigen deelt kennis over de verpleegkundige zorg wereldwijd, via wetenschappelijke onderzoekspublicaties, richtlijnen, educatie en congressen.

De Jong werkt sinds 1987 voor het Brandwondencentrum. Aanvankelijk als brandwondverpleegkundige en sinds 2001 als verpleegkundig onderzoeker voor het Brandwondencentrum en de Vereniging van Samenwerkende Brandwondencentra Nederland.

Haar onderzoek richt zich met name op pijn bij patiƫnten met brandwonden. Het heeft onder meer geleid tot het invoeren van een pijnobservatieschaal op het kinderbandwondencentrum, om pijn bij kinderen van 0 tot 4 jaar te meten. Voor volwassenen heeft ze een andere methode ingevoerd, waarin de pijn die de patiƫnt zelf aangeeft voorop staat.

Als voorzitter van de commissie wil De Jong op deze lijn voort borduren. "Ik wil heel graag op zoek naar uitkomsten van onderzoek die in veel landen kunnen worden toegepast, dus ook in bijvoorbeeld India of landen in Afrika, waar vaak niet veel voorzieningen zijn. Ik wil stimuleren dat onderzoeksresultaten zo goed mogelijk in de praktijk worden toegepast."

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing