Alle aquasporten uitproberen tijdens opendag.

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK – Op zondag 17 oktober vanaf 12.30 tot 14.30 uur heeft het Sportfondsenbad Beverwijk een bijzonder leuke actie. Alle geïnteresseerden kunnen kennis maken met de verschillende aqua sportieve activiteiten. “Voorwaarde is wel dat bezoekers met de juiste kleding komen”, schone gympen, fietsbroek en badkleding zodat je aan alle activiteiten mee kunt doen. “Iets nieuws proberen” is leuk en zeker als je samen met een vriend of vriendin komt, dan je kunt elkaar motiveren en stimuleren.

Dat bewegen in het water tegenwoordig meer is dan alleen banen zwemmen, blijkt wel uit het rooster van de Opendag in het zwembad. Met onder andere Aqua Extreem, Aqua Spinning, Aqua Balans, Aquafit en Aqua joggen is er een veelzijdig programma opgesteld. Bij Aqua Extreem en Aqua Balans sta je op een drijvende mat in het water waarop de oefeningen worden gedaan. Door de constante beweging van het wateroppervlak is het balanceren al een oefening op zich waardoor je je houding & kernstabiliteit extra traint.

Aqua Spinning is op spinningfietsen in het water, het gebruik van de fiets als extra hulpstuk, waarmee je zelfs buikspieroefeningen en opdrukoefeningen kan doen, is uitermate enerverend en uitdagend. Conditioneel is dit onderdeel best pittig maar ook heel leuk om te ervaren. Het grootste voordeel van bewegen in het water is dat de opwaartse druk, dit zorgt ervoor dat gewrichten minder belast worden. Aquafit en Aqua joggen is ideaal voor mensen, die bijvoorbeeld weer willen beginnen met sporten, maar een lagere belastbaarheid hebben. Dit wil overigens niet zeggen dat bewegen in het water makkelijk is of minder intensief. “Ook bij bewegen in het water ontstaan er zweetdruppels”, vertelt één van de instructeurs.

Aquafit en Aqua joggen lessen zijn een volledige workout, waarbij drijfmiddelen gebruikt worden om de waterweerstand te maximaliseren. Er worden veel uitdagende, spierversterkende en conditionele oefenvormen gedaan. De intensiteit is hoog, want het water zorgt voor extra weerstand. Natuurlijk houdt de instructeur rekening met onder andere de kracht, lenigheid en snelheid van iedere deelnemer. Dus wilt u ook kennis maken met al deze verschillende activiteiten en lekker bewegen? Kom samen met een vriend(in), leuke buur, broer of zus en betaal slechts € 2,50 per persoon entree. Kijk voor het volledige rooster op www.sportfondsenbadbeverwijk.nl of bel voor meer informatie met 0251-234363.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing