Alzheimer Trefpunt (Alzheimer Café) in Ontmoetingscentrum De Stut

Door: Ab Jenema

IJMOND - Alzheimer Nederland afdeling Midden-Kennemerland organiseert elke 2e dinsdag van de maand een Alzheimer Trefpunt (Alzheimer Café) in Ontmoetingscentrum De Stut, gelegen op de grens van Heemskerk en Beverwijk.
 

Het volgende Trefpunt in De Stut is op 14 maart 2023. Het onderwerp is: “Juridische aspecten bij dementie”. Voor iemand met dementie wordt het op een gegeven moment moeilijk om beslissingen te nemen. Door de dementie kan iemand de gevolgen van een beslissing over bijvoorbeeld geldzaken, maar bijvoorbeeld ook over een medische behandeling niet meer goed overzien. Beslissingen moeten dan worden overgelaten aan iemand anders. Maar hoe regel je dat?

Onze gastspreker heeft gedurende vele jaren mensen bij deze vraag geholpen. Hij zal uitleggen wat een bewindvoerder is, wat een mentor is en wat het verschil is met een curator en hij zal ingaan op het nut van een levenstestament.

Wat kunnen de bezoekers  verwachten?
De bezoekers krijgen goede informatie van deskundigen en van mensen die uit eigen ervaring spreken. Na de inleiding op het thema gaat de zaal met elkaar in gesprek, is er ruimte om eigen ervaringen uit te wisselen en kunnen er vragen worden gesteld, ook over andere onderwerpen. Ook is er een informatietafel met brochures van Alzheimer Nederland.

De toegang is gratis, iedereen is welkom en vooraf aanmelden is niet nodig


Datum /tijd:          dinsdagavond  14 maart 2023, inloop vanaf 19:00 uur, start programma 19:30 uur

Plaats:         Ontmoetingscentrum De Stut, Maasstraat 3, 1966 VN Heemskerk.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing