Alzheimer Trefpunt in Beverwijk

Door: Ab Jenema

IJMOND - Op dinsdag 7 maart is er weer een Alzheimer Trefpunt in Beverwijk. Het onderwerp is: “Welke vakantiemogelijkheden zijn er?”

Samen op vakantie gaan, het klinkt zo vanzelfsprekend en logisch. Maar voor u als mantelzorger is het meestal niet zo eenvoudig om met uw demente partner een weekje weg te gaan. Terwijl het het verblijf in een andere omgeving en het gedeeltelijk kunnen overdragen van de zorg aan anderen juist nodig is om het vol te kunnen houden. Voor mantelzorgers met een thuiswonende partner (of vader/moeder) met dementie zijn verschillende mogelijkheden om samen te genieten van een heerlijke vakantie. Deskundige vrijwilligers nemen de zorg van u over zodat u kunt ontspannen. Er worden, geheel vrijblijvend, leuke activiteiten aangeboden zoals creatieve workshops en allerlei uitstapjes. Gespreksleider Audrey Raalte gaat over dit thema in gesprek met een vertegenwoordiger van het Vakantiebureau. In het kader van de actie “kies dementievriendelijk” zal een kandidaat van de lijst van 50PLUS als toehoorder aanwezig zijn.

 

Wilt u op een ontspannen manier meer te weten komen over dementie? Kom dan naar het Alzheimer Trefpunt in ViVa! Elsanta, Pres. Kennedyplein 225, 1945 SG Beverwijk.

De ontvangst is vanaf 19:00 uur, het programma start om 19:30 uur en eindigt rond 21:00 uur.

U wordt vriendelijk verzocht op tijd aanwezig te zijn.

 

Iedereen is welkom: mensen met geheugenproblemen, partners, kinderen, vrienden, buren. Wie er nog nooit eerder is geweest moet beslist komen kennismaken. De toegang én het eerste kopje koffie zijn gratis. Aanmelding vooraf is niet nodig.

 

Wat kunt u verwachten?

Bij elk Trefpunt staat een thema centraal en wordt een deskundige gastspreker geïnterviewd door onze vaste gespreksleider. Na dit gesprek is er gelegenheid om vragen te stellen, ook over andere zaken die u bezighouden. Er is een tafel met brochures en andere literatuur om thuis eens rustig na te lezen.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing