Annie Palmenlaan komt er.

Door: Ab Jenema

Foto Leo Tilmans

Beverwijk - Radio Beverwijk heeft stil gestaan  bij de geboortedag van Annie Palmen tijdens een live uitzending op het bouwterrein waar de Annie Palmenlaan gerealiseerd zal worden.

Dochter Ingeborg de Roode heeft het naambord onthuld.

Straatnaam
In 2015 ontstond, naar aanleiding van het 60-jarig bestaan van het Eurovisie Songfestival, het idee om een straatnaam aan te vragen voor de Beverwijkse deelneemster uit 1963, Annie Palmen. Het was de initiatiefnemer Rob Keesen opgevallen dat in Beverwijk voor deze Beverwijkse zangeres geen straat was. Op Facebook werd een actiepagina gemaakt, er werden handtekeningen verzameld en in de zomer van 2015 vond in samenwerking met Radio Beverwijk een aantal acties plaats.

Meer straatnamen bekende Beverwijkers
Uiteindelijk werd een boek vol steunbetuigingen overhandigd aan wethouder Cecilia van Weel. Naar aanleiding hiervan werden Rob Keesen en Ab Jenema door waarnemend burgemeester Freek Ossel uitgenodigd om een en ander te komen toelichten. Dit leidde uiteindelijk tot een collegevoorstel waarbij ook andere bekende Beverwijkers werden voorgedragen voor een eigen straatnaam. Het college ging met het voorstel akkoord om in de nieuwe wijk Binnenduin de Annie Palmenlaan, Rita Hovingstraat, Marco Bakker straat, Jan van de Schoorstraat en het Ab Geldermanshof te creëren.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing