ANWB Fonds geeft € 10.000 aan mooiste project uit Noord-Holland

Door: Ab Jenema

IJMOND - Er ligt een bedrag van tienduizend euro te wachten op het meest inspirerende maatschappelijke project uit de provincie Noord-Holland. Het geld komt van het ANWB Fonds. Vanaf maandag 13 mei kunnen organisaties en initiatiefnemers uit Noord-Holland zich hiervoor inschrijven en zo een kans maken op de prijs.

Het ANWB Fonds steunt projecten die burgers in hun eigen stad of regio zijn gestart en waarvoor geld nodig is. De initiatieven moeten blijvende waarde hebben en een bijdrage leveren aan de Nederlandse samenleving.

Vorig jaar kreeg het ANWB fonds grote bekendheid. De ANWB bestond toen 135 jaar en vanwege dat jubileum deelde het ANWB Fonds in totaal € 135.000 uit aan goede doelen-projecten verspreid over heel Nederland. Het programma ,E-shuttle' in Haarlem was vorig jaar één van de winnaars in Noord-Holland.  

,,We waren diep onder de indruk wat voor prachtige projecten we allemaal langs zagen komen'', vertelt Odette van der Nat, programmacoördinator van het ANWB Fonds. ,,Al die tijd en energie die projecthouders steken om anderen te helpen: we werden er stil van. Met onze actie willen dit jaar dergelijke projecten opnieuw steunen.''  

Destijds waren er twee tot drie winnaars voor iedere provincie, waardoor er gemiddeld maximaal € 5000 werd uitgereikt. Dit jaar is besloten voor een andere aanpak: het winnende project krijgt alles, dus het gehele bedrag dat er per provincie beschikbaar is. Er kunnen voor deze campagne aanvragen van € 10.000 worden gedaan.  

"Het succes van vorig jaar geven we hiermee op een andere manier een vervolg", vertelt Odette van der Nat, programmacoördinator van het ANWB Fonds. Net als vorig jaar kunnen projecten zich opgeven in de categorieën met thema's ‚eropuit', ‚duurzame mobiliteit' en ‚verkeersveiligheid. 

Inschrijven om in aanmerking te komen voor de toekenning kan vanaf 13 mei tot 17 juni. Iedereen in Nederland kan daarna via de website van de ANWB stemmen op wat volgens hen het meest inspirerende project is. Dan blijft er een top drie per provincie over. Hieruit wordt eind oktober door de ANWB Adviescommissie een project in iedere provincie gekozen. 

Maatschappelijke initiatiefnemers uit Noord-Holland kunnen vanaf 13 mei 2019 hun voorstel voor een project indienen via anwb.nl/sameninactie.

De ANWB helpt Nederland op weg. Niet alleen langs de kant van de weg, maar ook met maatschappelijke programma's die bijdragen aan een mooier, veiliger, duurzamer Nederland voor iedereen. Het ANWB Fonds geeft verenigingen en organisaties die zich inzetten voor de maatschappij een steun in de rug door een financiële bijdrage te leveren.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing