AOW ontkoppelen spoort niet!

Door: Jan Pronk

Tweede Kamerlid Liane den Haan start petitie

DENHAAG - Het is onacceptabel dat het nieuwe kabinet de AOW wil loskoppelen van het minimumloon en de uitkeringen, vindt Tweede Kamerlid Liane den Haan. Qua koopkracht zijn gepensioneerden in ons land al langer het kind van de rekening. Als het kabinetsplan doorgaat, dan stijgen de minimumlonen en bijstandsuitkeringen de komende tijd wel, maar de AOW niet. Daarom start Liane den Haan vandaag een petitie. "Het is tijd voor actie, want het ontkoppelen van de AOW spoort niet!"

De helft van alle volwassenen in ons land is 50 jaar of ouder en de groep senioren groeit explosief. Het nieuwe kabinet heeft echter totaal geen oog voor het inkomen van die miljoenen mensen. Sterker nog: het kabinet zet hun koopkracht nog verder onder druk!

Liane den Haan: "De afgelopen 15 jaar zijn gepensioneerden er 20 procent in koopkracht op achteruit gegaan in vergelijking met werkenden. Die inkomenskloof moet wat mij betreft worden gedicht. Maar dat wil het kabinet niet. Hun voorstel is om het minimumloon los te koppelen van de AOW. Het minimumloon gaat stapsgewijs 7,5 procent omhoog, de AOW dan dus niet. Dat is wat mij betreft onacceptabel. Daarbij komt dat als de AOW wordt losgekoppeld van het minimumloon, dat een trend zet voor de toekomst. Daar kom je nooit meer vanaf en daar maak ik me grote zorgen om."

Petitie tegen kabinetsplan AOW
Liane den Haan start vandaag de petitie 'AOW ontkoppelen spoort niet'. Daarmee roept zij mensen op om te protesteren tegen het kabinetsplan rond de AOW. De petitie kan worden ondertekend op: petities.nl/petitions/ontkoppel-de-aow-niet-van-het-minimumloon

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing