Apotheek RKZ ontvangt certificaat

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - De ziekenhuisapotheek van het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) heeft deze week van de Inspectie voor de Gezondheidszorg een belangrijke erkenning ontvangen met betrekking tot de eigen geneesmiddelenproductie. De GMPz-status, die staat voor 'Goede Manier van Produceren in de Ziekenhuisfarmacie' werd na een onaangekondigde inspectie ter plekke gegeven. 

"De inspecteurs lieten weten dat wij de zaken uitzonderlijk goed op orde hebben, hetgeen zonder meer een enorme erkenning is", aldus ziekenhuisapotheker Doranne Hilarius van het RKZ. Hilarius geeft aan dat veel geneesmiddelen niet te koop zijn, maar wel van heel groot belang zijn voor een goede behandeling van de patiƫnt in het ziekenhuis. "De kennis en kunde om kant- en klare geneesmiddelen te maken is in onze apotheek aanwezig. Daar zijn wij bijzonder trots op."

GMP staat voor 'ingebouwde kwaliteit', hetgeen betekent dat het gehele bereidingsproces van deze geneesmiddelen, van het selecteren van leveranciers tot en met de vrijgave van het eindproduct, tot in de puntjes is gecontroleerd en gevalideerd. "De inspectie heeft vastgesteld dat wij aan de allerhoogste eisen voldoen, vergelijkbare eisen die voor de gehele farmaceutische industrie gelden", aldus de ziekenhuisapotheker.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing