Appende wethouders openen Themacafé We(l)doen

Door: Ab Jenema

IJMOND - Donderdag 28 juni, kregen de circa 50 bezoekers aan het Themacafé van We(l)doen een andere opening dan verwacht. Wethouder Cees Beentjes (Heemskerk) en wethouder Haydar Erol (Beverwijk) namen niet het woord maar bleven aandachtig appen met hun mobieltjes. Daarmee speelden zij in op het thema van die avond: digitale hulpmiddelen voor mantelzorgers en vrijwilligers. Ook onthulden de wethouders de homepage van het digitale Kennisplein van We(l)doen, een website die na de zomer start.

Bij het Themacafé maakten de bezoekers kennis met verschillende mogelijkheden die zorgtaken kunnen verlichten. Er was een demonstratie met een speciaal ontwikkelde tablet waarmee ouderen snel en eenvoudig in contact komen met hun mantelzorgers en anderen. Ook werd uitleg gegeven over slimme sensoren die bijvoorbeeld ongebruikelijke activiteiten in huis meten en een alarmering doorgeven. De bezoekers kregen tevens een preview van het digitale kennisplein van We(l)doen. Inwoners – en dan met name mantelzorgers en vrijwilligers – kunnen daar vanaf september snel de antwoorden vinden op een groot aantal vragen. Het tweede deel van de bijeenkomst bestond uit een informatiemarkt. Daar gingen aanbieders van (digitale) hulpmiddelen, mantelzorgers, professionals en vrijwilligers met elkaar in gesprek. We(l)doen kijkt terug op een geslaagde avond en is nu al druk bezig met de voorbereidingen van het volgende Themacafé. Dat vindt plaats op 17 oktober. Opgegeven kan al: telefoonnummer (0251) 300 333 of stuur een e-mail naar [email protected]. De toegang is gratis.

Over We(l)doen

We(l)doen is het samenwerkingsverband van MaatjeZ/ViVa! Zorggroep, Mee & De Wering, Socius, Stichting Welzijn Beverwijk en Stichting Welschap Welzijn. Gemeenten Beverwijk en Heemskerk hebben eind vorig jaar het vertrouwen aan We(l)doen gegund om de samenwerking duurzaam en toekomstbestendig in te richten ten dienste van alle inwoners die zorgen voor een ander (mantelzorgers, professionals en vrijwilligers). De diensten van We(l)doen bestaan onder andere uit ondersteuning en advies. Meer informatie: (0251) 300 333 / [email protected]

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing