Asfalt wielerbaan wellicht te snel aangebracht

Door: Bos Media Services

De nieuwe wielerbaan van BRC Kennemerland. (Foto: Henk Jetten / BRC Kennemerland)

BEVERWIJK - Wellicht is het asfalt op de wielerbaan van BRC Kennemerland te snel aangebracht. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in reactie op vragen van Gemeentebelangen. De raadsfractie van die partij had vragen gesteld over de ontstane scheuren in het asfalt. 

Die scheuren worden volgens het college niet veroorzaakt door het inklinken van de laag staalslakken waarmee de grond is opgehoogd. Men baseert zich voor die conclusie op het feit dat in het gedeelte waar de scheuren zijn ontstaan (over ongeveer 200 meter van de totaal 1300 meter lange wielerbaan) de laag staalslakken slechts 1,5 tot 2 meter bedraagt. In het gedeelte waar 6 meter staalslakken is verwerkt, zijn geen scheuren waargenomen.

Het college geeft ook een verklaring voor het ontstaan van de scheuren. Die zouden veroorzaakt zijn doordat enkele duizenden zwaar beladen vrachtwagens af en aan hebben gereden. In de rijrichting van de vrachtwagens zijn de scheuren in het asfalt ontstaan. Ook het versneld aanbrengen van de asfaltlaag heeft de zaak geen goed gedaan. Dat versneld aanbrengen was op verzoek van de gemeente, die de nieuwe wielerbaan voor de start van het wielerseizoen gereed wilde hebben.

Daarom zal de gemeente Beverwijk in elk geval een deel van de kosten voor het herstellen van de schade voor zijn rekening moeten nemen, zo concludeert het college. Voorlopig zouden de reeds uitgevoerde reparaties en eventueel nog komende reparaties afdoende moeten zijn, maar mogelijk wordt in een later stadium alsnog besloten om het betreffende deel van de wielerbaan opnieuw te asfalteren.

advertenties

Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl
huizenmarkt.nl
Independer
TV Expert
Radio Control Expert
SimOnly Discount
Outdoor kleding
Uitvaartverzekering.nl
HaardenExpress