Asfalteren oostelijke doorverbinding gestart

Door: Raimond Bos

BEVERWIJK - Het asfalteren van het nog ontbrekende stuk van de oostelijke doorverbinding is gestart. Wethouder Frans Koster heeft op de Meerlanden woensdag persoonlijk de indrukwekkende affaltmachine in werking gezet en daarmee het startsein voor deze werkzaamheden gegeven.

De asfaltering van de Meerlanden tussen de onderdoorgang van de A22 en de Aagtenpoort is het laatste onderdeel van de werkzaamheden voor dit gedeelte van het project. De vormgeving is de afgelopen weken duidelijk in zicht gekomen en het nieuwe kruispunt wordt deze maand nog van verkeerslichten voorzien. Zodra deze zijn ingeregeld wordt het kruispunt opengesteld voor het fiets- en autoverkeer en kan men de Meerlanden weer in beide richtingen gebruiken.

Dan is het nieuwe kruispunt bij de Noorderweg ook zover klaar dat het verkeer gebruik kan maken van de nieuwe route naar de A9. Deze nieuwe rechtstreekse verbinding tussen de A9 en de wijk Broekpolder is in het afgelopen jaar achter de parkeerterreinen van de Bazaar aangelegd.
In de komende tijd worden de wegen aan beide zijden van een nieuwe asfaltverharding voorzien: de Noorderweg tussen de Ringvaartweg en Wijkermeerweg, en de Parallelweg tussen de Aagtenpoort en de Buitenlanden.
Het project Oostelijke Doorverbinding is naar verwachting voor de bouwvak afgerond.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing