Atelierroute in teken van Wijkertoren

Door: Cor Beumer

Torens van Plezier van Ginny Bartholomé

BEVERWIJK - Op zondag 9 juni wordt de jaarlijkse Atelierroute gehouden. Jong, oud, pril, ervaren, woest en wild, netjes en precies; de 30 deelnemende kunstenaars die dit jaar aan de Atelierroute verschillen dag en nacht. Maar wat al deze schilders, beeldhouwers, keramisten en fotografen eenmaal per jaar bindt is de Atelierroute.

Zoals ieder jaar is deze Atelierroute een prachtige staalkaart van het Beverwijkse kunstleven. Op 9 juni kan van 10-17 uur iedereen een bezoek brengen aan de ateliers van kunstenaars in Beverwijk, Velsen-Noord en Wijk aan Zee. Dit jaar heeft de organisatie, stichting Kunst & Cultuur Beverwijk, de deelnemende kunstenaars gevraagd om een eerbetoon te brengen aan de Wijkertoren. De resultaten zijn grotendeels een verrassing, al kunnen de organisatoren toch een tip van de sluier oplichten.

Zo heeft Rob Daniëls voor de overzichtsexpositie een combinatie gemaakt van een gedicht met tekening gemaakt en componeerde Jan Doetjes  twee speciale foto’s: een van de Wijkertoren met solarisatie-effect en een poster bestaande uit vele verschillende foto’s. Twee Wijk aan Zeese kunstenaars geven een eigen interpretatie van het thema: Lydia Nederlof schilderde 46 ‘andere’ torentjes en Ginny Batholomé maakte drie ‘Torens van plezier’ van keramiek.

Het startpunt van de Route is op het Kerkplein in Beverwijk waar in de foyer van het Kennemer Theater de overzichtstentoonstelling van KeK kan worden bezocht met werk van kunstenaars aan de Atelierroute.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing