Australische Toby in cultureel café Camille

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Zangeres Toby staat op zondag 5 april 2015 in cultureel café Camille. De uit Australië afkomstige zangeres sluit in Beverwijk haar tour door Europa af. Deze tour stond in het teken van haar nieuwe album. 
 
Toby is veel meer dan alleen 'energiek en rauw' zoals men haar wel typeert. Ze is pure kracht en dynamiek op het podium. Toby staat te boek als een ongelofelijk goede live artieste. En dan gaat het niet alleen om haar indrukwekkend sterke en sexy stem. Ook niet alleen om haar energieke, rockende gitaarspel. Maar om haar hart en ziel in de muziek. Voor een publiek zijn haar optredens ervaringen om niet te vergeten, een en al emotie, levenslust en vreugde. Toby’s gevoelens, gedachten en avonturen spatten van het podium af en passen bij de altijd aanwezige lach op haar gezicht als ze speelt. Er is een chemie en een connectie met het publiek die ervoor zorgt dat elk optreden uniek en onvoorspelbaar is. Toby is vol passie en liefde voor haar vak. Ze is bereid risico's te nemen en kwetsbaar te zijn.

De afgelopen zeven jaar heeft Toby bijna 1000 concerten over de hele wereld gegeven. Vooral in Australië, Europa en Canada – niets lijkt haar van het touren af te kunnen houden. Intussen heeft ze 5 albums, 2 live dvd’s en verschillende ep’s uitgebracht. Ze heeft wereldwijd op grote festivals gestaan, zoals Summerfest (Milwaukee, USA), Women's Red Rock Festival (Utah, USA), Kaslo Jazz Fest (Canada), Big Time Out Fest (Canada) en het WA Blues and Roots Fest (Australië), maar ze heeft ook het podium gedeeld met grote namen als Sheryl Crow, John Mellencamp, Paul Kelly, The John Butler Trio, Brandy, The Indigo Girls, Gomez, Donavon Frankenreiter, Luka Bloom en Pete Murray. Nu is ze in Europa voor de release van haar zesde album: 'Nobody Told Me'.

Zoals ook bij eerdere Europese tournees neemt ze een van haar vaste Australische bandleden mee: Gavin Arnold, op bas. Verder zijn er twee Nederlandse bandleden die eerder met Toby door Europa tourden en recent ook haar band in Australië aanvulden: Josse Sharrard op drums en Anne Bakker op viool. 'Nobody Told Me’' is opgenomen in de Bear Creek Studio in Seattle met de van onder meer The Lumineers bekende producer Ryan Hadlock. Op het album is een keur aan muzikanten te horen, mensen die spelen in bekende bands als The Shins, Cold War Kids, The Lumineers and Vance Joy. Het album is het resultaat van een paar jaar in Toby’s leven waarin veel gebeurd is. Het is Toby's kijk op het leven onderweg, reizen, dromen, liefde in alle denkbare vormen en onafhankelijkheid. Het geluid van het album reflecteert haar puurheid en eerlijkheid als persoon en als songschrijfster. 'Nobody Told Me' is een heel bijzonder album geworden.

Na de release van het album in Europa vliegt Toby door naar Canada, USA en weer terug naar Australië. In juni en in september komt ze nogmaals voor kortere tours naar Europa.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing