Bach en Mendelssohn op Beverwijks Muller orgel

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Op vrijdag  20 juli komt Sander van den Houten een orgelconcert geven op het beroemde Muller orgel in de Grote Kerk van Beverwijk. Sander is sinds kort benoemd tot organist van de Evangelisch Lutherse kerk in Den Haag en daarmee vaste bespeler van het breoemde Batz orgel uit 1762. Tevens is hij titulair-organist van de Burgwalkerk als van de Broederkerk te Kampen en tweede organist van de Bovenkerk aldaar.

Op zijn achtste jaar begon hij met piano- en orgelstudie bij Paul Kieviet in Middelharnis (Z-H). Hij deed mee aan concoursen en won prijzen op het jeugdsolistenconcours in Melissant (3e prijs), het ensembleconcours in Oude Tonge (2e prijs) en het Buxtehudeconcours te Zierikzee (1e prijs). Zijn vakopleiding tot organist ontving hij aan het Rotterdams conservatorium bij Bas de Vroome (literatuur)en Aart Bergwerff (improvisatie) en behaalde daar zijn bachelor diploma. In 2013 slaagde hij cum laude voor zijn masterdiploma orgel aan het ArtEZ-conservatorium van Zwolle bij Theo Jellema. 

Het concert in Beverwijk bestaat uit orgel werken van J.S.Bach en F. Mendelssohn Bartholdy, van Mendelssohn sonate nr 2 en 6 en van van J.S. Bach speelt hij tenslotte zijn magistrale Passacaglia in c.

Vrijdag 20 juli Grote Kerk van Beverwijk ( Wijkertoren) aanvang 20.00 uur, toegangsprijs 7,50 euro

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing