Basisschool OBS De Zeester haalt alles uit de kast voor het milieu!

Door: Ab Jenema

Dit jaar doen de kinderen van deze basisschool mee met de jaarlijkse inzamelingsactie voor afgedankte, kleine elektrische apparaten van Wecycle. En dat is nodig want er liggen miljoenen apparaten in kasten en laatjes die nooit (meer) gebruikt worden. De kinderen vragen daarom aan iedereen in de gemeente om ze uit de kast te halen, zodat ze gerecycled kunnen worden of een tweede leven kunnen krijgen. In ruil voor de ingezamelde apparaten krijgt de school een leuke beloning, een mooi certificaat en worden de apparaten weer nieuwe grondstoffen.

Met behulp van een speciale schoolkrant ontdekken de kinderen dat er niet alleen veel apparaten in kasten liggen, maar dat er ook veel spullen zijn die misschien niet op een apparaat lijken, maar het wel zijn. Denk aan een verjaardagskaart met muziekje of een speelgoedbeer die praat. Ook deze apparaten moeten gewecycled worden! Wecyclen betekent dat je ze gaat verkopen, weggeven, repareren of inleveren voor recycling. Het is het duurzame alternatief voor weggooien. Op deze manier leren kinderen veel over alle apparaten in hun eigen omgeving en hoe ze hier samen op een duurzame manier mee om kunnen gaan.

Over de schoolkranten en het inzamelen
Door heel Nederland doen scholen mee. De Wecycle schoolkranten worden verspreid naar 1500 basisscholen in Nederland. Circa 10% van deze scholen doet ook mee aan de Wecycle inzamelingsactie voor kleine apparaten om hergebruik en recycling te stimuleren.

Enorme hoeveelheden elektrische apparaten liggen te verstoffen in kasten en laatjes
Er liggen in Nederland bijna 200 miljoen elektrische apparaten in huis die niet (meer) gebruikt worden of kapot zijn. En dat is zonde. Deze scholencampagne en inzamelactie kan hier een duurzaam steentje aan bijdragen en zo wordt circulariteit een echte ervaring die kinderen meenemen tijdens de rest van hun leven.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing