Bazaar investeert in winkelbeleving. Hoop voor retail ondanks Corona!

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Europa's grootste overdekte markt transformeert naar een slim ontworpen moderne special retail locatie. Investeringen gaan door, ondanks Corona. Dit jaar investeert De Bazaar 1,2 miljoen in drie gezichtsbepalende projecten.

George Zapantoulis, Algemeen Directeur De Bazaar: "Retail heeft nog altijd toekomst, maar alleen als de combinatie van product, prijs èn omgeving klopt. Een mooie winkel met goeie spullen tegen een redelijke prijs is niet genoeg. Je hebt veel mooie winkels in een afwisselende, bijzondere omgeving nodig om publiek te trekken."

Nieuw Hal: Hal 29

De Oosterse Markt wordt uitgebreid met een nieuwe hal. Deze hal krijgt een moderne Marokkaanse sfeer en is ruim opgezet. In eerste instantie gaat het om wintervaste tent van Intertent voor de periode van 8 maanden. Een aantal winkeliers uit Hal 31 verhuist naar deze nieuwe hal. Hun units in Hal 31 worden gesloopt zodat daar meer ruimte komt voor 1,5 meter maatregelen. Ook nieuwe winkels zijn zich in deze hal aan het vestigen.
Hal 29 gaat volgend weekend open.

Overkapping Boulevard

Met de herfst en winter in aantocht gaat De Bazaar een groot gedeelte van de Boulevard voorzien van een overkapping. Bij regen hoeven bezoekers dan niet meteen naar binnen te vluchten. Zo voorkomen we dat er plotselinge drukte ontstaat bij halingangen. De verwachting is dat de overkapping half november gereed is.

De Bazaar ontwikkelt samen met architectenbureau Buro Bas uit Eindhoven een nieuw winkelgebied: Budgetcity. Het winkelgebied bouwt voort op de succesvolle outlets van bekende winkelketens op De Bazaar (denk aan Leen Bakker en Etos). Deze ketens gebruiken de Bazaar outlets om hun overschotten en internetretouren tegen kortingen tot 70% te verkopen. De Bazaar verwacht dat door Corona meer ketens van deze kans gebruik willen maken. De eerste gesprekken lopen al. De verwachting is dat de bouw van Budgetcity volgend jaar start.

Innovatieve techniek

Voor de overkapping van de Boulevard en Budgetcity gebruikt De Bazaar een innovatieve techniek: het Vector Foiltec systeem. Hiermee is het mogelijk om doorzichtig plastic in daken te verwerken, waardoor daglicht volledig behouden blijft en het dak wel volledig waterdicht is. Dit systeem maakt bijzondere ontwerpvormen mogelijk, zoals bijvoorbeeld in het dak van de Grand Central shopping Mall in Birmingham. Bij de Bazaar krijgt de overkapping ook een ongebruikelijke vorm: grote en kleine ringen vormen 'bubbels' zoals in schuim. De ringen worden aan de zijkanten ondersteund met eenvoudige stalen kolommen.

Over De Bazaar

De Bazaar in Beverwijk is al 39 jaar dé plek waar uiteenlopende culturen samenkomen. Met ruim 2 miljoen bezoekers per jaar een zeer populaire bestemming. De combinatie van outlets, boetiek, markten en food in een bijzondere omgeving waardoor je verrast wordt, maakt een bezoek aan De Bazaar onvergetelijk. De Bazaar bestaat uit verschillende marktdelen, waaronder: Oosterse Markt, met daarin o.a. de grootste Versmarkt van Nederland. Mihrab waar Oost en West samenkomen, met veel handgemaakte producten. Goudsouk, 22 juweliers onder 1 dak en één van de belangrijkste knooppunten van goudhandel in Europa. De Bazaar Food Hal, waar je in Oosterse sfeer een culinaire wereldreis kunt maken. Of één van de outlets waar je met grote korting merkartikelen kan kopen. De Bazaar is elk weekend anders, voor elk wat wils, voordelig en leuk bij mooi én slecht weer.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing