Bedrijfsbrandweer Tata Steel verdubbelt burgerhulpverlening Velsen-Noord

Door: Ab Jenema

IJMOND - De bedrijfsbrandweer van Tata Steel heeft geholpen om het aantal burgerhulpverleners in Velsen-Noord te verdubbelen. Burgerhulpverleners worden opgeroepen om in hun woonplaats eerste hulp te verlenen wanneer iemand een hartstilstand heeft en de ambulance nog onderweg is. Rob Martens, werkzaam bij Tata Steel in IJmuiden en tevens vrijwilliger bij de bedrijfsbrandweer van het staalbedrijf, heeft het initiatief genomen om zoveel mogelijk vrijwilligers van de bedrijfsbrandweer bereid te vinden om in Velsen-Noord burgerhulpverlener te worden.

De respons was groot: maar liefst 25 korpsleden hebben zich aangemeld als burgerhulpverlener. Daarmee verdubbelt de capaciteit van de burgerhulpverlening in Velsen-Noord. Er is ook behoefte aan meer AED’s in het dorp. Tata Steel heeft daarom twee AED’s aangeschaft, die op strategische locaties in Velsen-Noord worden geplaatst. Een ervan is inmiddels geplaatst bij restaurant Tip-Top.

“Dit initiatief vervult me met trots”, aldus Hans van den Berg, directeur van Tata Steel in IJmuiden en tevens korpsbeheerder van de bedrijfsbrandweer van Tata Steel. “Binnen ons brandweerkorps heerst een hele goede sfeer. Collega’s staan altijd voor elkaar klaar. Het is mooi om te zien dat die solidariteit zich nu ook uitstrekt tot onze directe omgeving. Ik ben aangenaam verrast door dit plan en de warme respons vanuit het korps. Dit is een prachtig initiatief van Rob.”

Door het inzetten van burgerhulpverleners kan de overlevingskans van slachtoffers worden vergroot en worden levens gered. Mensen die kunnen reanimeren en zich willen inzetten als burgerhulpverlener kunnen terecht bij: www.hartslagnu.nl

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing