Beeldende workshops voor senioren

Door: Jan Pronk

Heemskerk - In de maand april worden er speciaal voor senioren vier inspirerende beeldende workshops aangeboden door het Cultuurhuis Heemskerk.

De workshops worden gegeven door Nanneke Bastiaan en hebben de volgende onderwerpen:
• Stilleven met potlood
• Stilleven met houtskool
• Landschap met houtskool
• Landschap met acrylverf

De workshops worden aangeboden via instructiefilms waarvan de deelnemers de linkjes krijgen toegezonden nadat ze zich hebben aangemeld bij [email protected]. Met die instructiefilmpjes op YouTube kan de deelnemer in principe zelf aan de slag op ieder gewenst moment.
Komen we toch een beetje bij elkaar …
Maar ook biedt het cultuurhuis de mogelijkheid om rond ieder filmpje mee te doen met een digitale live workshop van Nanneke via het programma Zoom. Op vier woensdagochtenden in april geeft Nanneke van 10:00 tot 11:30 uur extra instructies en tips. Ook kunnen de deelnemers elkaars kunstwerken bewonderen. Na aanmelding krijgt de deelnemer een link toegestuurd waarmee zij in kunnen inloggen in het programma Zoom. Zo zijn we toch een beetje bij elkaar in deze rare tijd.
Deelname aan deze workshops is gratis indien je zelf voor alle benodigde materialen zorgt. Voor de vier workshops is benodigd: 1 schilderdoek 30x40, 2 penselen, 6 vellen dik tekenpapier, 6 kleine tubes acrylverf (rood, geel, blauw, bruin, zwart en wit), 3 staafjes houtskool, 1 kneed gum en 3 potloden in verschillende hardheden.

Gemak dient de mens
Indien gewenst kunnen de materialen ook besteld worden waarna Cultuurhuis Heemskerk deze persoonlijk langs komt brengen. De kosten voor een pakket voor een deelnemer bedragen € 30,-. Voor bijvoorbeeld verzorgingscentra waar meerdere deelnemers tegelijkertijd actief zullen zijn kan het cultuurhuis een pakket met alle materialen voor 5 personen aanbieden voor totaal € 100,-. Het bestellen van de materialen kan tot 1 april via het mailadres [email protected].

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing