Bekende Indiase kunstenaar zoekt mensen voor nieuw kunstproject

Door: Jan Pronk

IJMOND - De bekende Indiase kunstenaar Subodh Kerkar zoekt circa 100 mensen om deel te nemen aan een videokunstproject op het strand van IJmuiden op zondag 23 juni vanaf 14.00 uur. Subodh Kerkar komt naar Nederland in verband met het LaLaLand Festival op 29 en 30 juni op Ruigoord Amsterdam waar dit nieuwe werk ook te zien zal zijn. 

Subodh Kerkar (1959) maakt vanaf 2000 installatiekunstwerken die hij maakt van onder andere schroot en afval. De werken van Subodh Kerkar, die overal ter wereld te zien zijn, zijn vaak protesten tegen het overdadige zwerfvuil in zijn thuisland en daarbuiten. In 2017 maakte hij in zijn woonplaats Goa de Carpet of Joy, een tapijt van meer dan 150.000 plastic flessen die hij op de stranden en in de resorts verzamelde. 

Voor LaLaLand Festival maakt hij een videokunstwerk waarin hij de onmisbare rol van de zee en oceaan viert. Tijdens het LaLaLand Festival geeft Subodh Kerkar op zaterdag 29 juni om 15.30 uur een talk over zijn werk.

De mensen die meedoen aan zijn videoproject op het strand van IJmuiden hoeven geen ervaring te hebben met kunst of bij het maken van films. Leeftijd speelt geen rol, wel moeten de deelnemers minstens 1 meter 55 zijn en een zwarte broek dragen met een zwart T-shirt. Belangstellenden kunnen zich opgeven via [email protected]. Aanvang 13.30 uur, start 14.00 uur, tot uiterlijk 16.00 uur. Iedereen ontvangt als dank een gesigneerde digitale foto van het kunstwerk. 

LaLaLand Festival

LaLaLand Festival is een festival op Ruigoord Amsterdam dat in het weekend van 29 en 30 juni de Indiase kunst en cultuur anno 2024 laat zien. Er zijn dat weekend meer dan 50 concerten en optredens. Veel muziek van klassiek tot bands en DJ, dans, beeldende kunst, yoga workshops en talks. Vorig jaar was de eerste editie van dit meest complete India festival van Nederland (1300 bezoekers). LaLaLand verwacht dit jaar onder andere optredens van het hiphop collectief annex vuilnisophalers uit Mumbai Dharavi Rocks, de klassieke fluitzussen Debopriya en Suchismita Chattererjee, Hindoestaanse band Diamonds 2000, dansgezelschap Kalpanarts, de dragqueens Drag Glam Trio en de klassieke- en fusion zangeres Chandana Kala Balyan.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing