Benefietconcert Medical Checks For Children

Door: Cor Beumer

HEEMSKERK - Op vrijdag 1 februari 2013 wordt in ''De Nozem en de Non'' een benefietconcert georganiseerd voor de stichting "Medical Checks for Children" (MCC). De groepen Tommy Inc., Geloof Mij Nou Niet en Bangers & Mash zullen die avond optreden om zoveel mogelijk geld en goederen in te zamelen ten bate van MCC, dat de gezondheid van kinderen in afgelegen gebieden van ontwikkelingslanden controleert en waar nodig ingrijpt, zodat de kinderen een gezonde toekomst tegemoet kunnen gaan.

Het werk van MCC wordt uitgevoerd door vrijwilligers. Ze hebben niet alleen geld nodig om hun missie te kunnen uitvoeren, maar ook goederen. Een simpel voorbeeld is de tandenborstel. In veel ontwikkelingslanden is het slecht gesteld met de (mond)hygiëne en is een eenvoudige tandenborstel vaak nauwelijks beschikbaar. Door de kinderen te leren hoe ze moeten poetsen en ze een tandenborstel te geven, worden ernstige gebitsproblemen voorkomen. Om het werk van MCC te stimuleren en de problematiek onder de aandacht van de inwoners in de IJmond te brengen, bedacht Tommy Inc. een ludieke actie. De entreeprijs voor het bijwonen van het benefietconcert bedraagt € 3,- plus (minstens) een tandenborstel. Op de avond zelf kan iedereen bovendien nog een extra donatie doen voor MCC.

Win-win situatie
Het publiek kan deze avond genieten van live muziek, gebracht door drie groepen die elk een heel eigen repertoire hebben en daarmee samen een zeer grote doelgroep aanspreken. Het geheel vindt plaats in de fantastische ambiance van ''De Nozem en de Non'' aan de A. Verherentstraat 1 in Heemskerk. Door de avond te bezoeken steunt het publiek de actie voor MCC, waardoor in feite sprake is van een win-win situatie. De echte grote winnaars van deze avond zijn natuurlijk de kinderen in die afgelegen gebieden, die op deze wijze een betere kans hebben op een gezonder leven.

Medical Checks for Children (MCC)
MCC biedt medische zorg aan kinderen van 0 tot 18 jaar in scholen en weeshuizen in ontwikkelingslanden. MCC richt zich op het voorkomen van ziekten, het beschermen en bevorderen van de gezondheid en het herstel bij ziekte. De stichting is op 1 november 2005 opgericht door Inès von Rosenstiel-Jadoul en Karlien Bongers. MCC controleert jaarlijks circa 10.000 kinderen in moeilijk bereikbare gebieden van landen als Nepal, Bangladesh, India, India, Tanzania, Kenia en de Filippijnen. MCC voert kortdurende, intensieve missies uit. Per dag worden 100 tot 200 kinderen medisch gecontroleerd in de Medische Carroussel door een team van 10 à 12 vrijwilligers. Deze vrijwilligers dragen zelf de kosten voor reis en verblijf, zodat van elke gedoneerde euro maar liefst 90 cent ten goede komt aan die kinderen die het nodig hebben. Daarnaast geeft MCC voorlichting over gezonde voeding en hygiëne. Zo werkt MCC wereldwijd aan het bevorderen van de gezondheidssituatie van kinderen. Frank van Tunen, bandleider van Tommy Inc., is voorzitter van de stichting MCC.

Tommy Inc.
De groep Tommy Inc. werd geformeerd in het voorjaar van 2007. Zeven dames en drie heren staan sindsdien garant voor een gezellig avondvullend programma vol muziek uit de jaren '60 tot en met '90. Te denken valt aan hits van The Beatles, The Rolling Stones, The Kinks, Wilson Pickett en vele, vele anderen. In 2011 verscheen het album ''Hithiking Volume 1'', met daarop bekende popclassics als ''I Feel Good'' van James Brown, ''It's All Over Now" van The Rolling Stones en ''Great Balls Of Fire'' van Jerry Lee Lewis. Tommy Inc. bestaat uit: Sanny Aardenburg, Elaine Duijn, Paul Groen, Tecla Hobby, Monique van 't Hoenderdaal, Frank Koning, Gabrie Smits, Frank van Tunen, Karin van Tunen en Marjon Zevenberg.

Bangers & Mash
De groep Bangers & Mash liet voor het eerst van zich horen in het begin van de jaren '90. In de huidige bezetting speelt de band sinds 1994, de bandleden zijn Sjanneke van Herpen, Jeroen Stam, Peter Janssen, Lowie van Herpen en Jeffrey Janssen. Ierse Folkmuziek is het hoofdbestanddeel van de optredens die de groep Bangers & Mash verzorgt. Daarnaast wordt ook Schotse folkmuziek gespeeld, alsmede een aantal "gouwe ouwe", enkele Nederlandse liedjes en zelfgeschreven repertoire. In de loop der jaren is de naam Bangers & Mash een begrip geworden voor liefhebbers van folkmuziek in binnen- en buitenland. In de optredens worden zowel ingetogen luisterliedjes als uitbundige feestnummers verwerkt.

Geloof Mij Nou Niet
De groep Geloof Mij Nou... Niet is sinds 2009 actief en bestaat uit zes bandleden, te weten Rob van Hesselingen, Piet de Bie, Ben Stuyts, Danny Egberts, Paul Groen en Paul Baltus. De heren omschrijven de groep zelf als een strakke rock, soul, rock and roll, rhythm & blues coverband met veel variatie in de nummerkeuze. Door hier en daar een eigen arrangement en sound toe te voegen klinkt het geheel pakkend en klaar voor de 21e eeuw. Ook de 2-, 3- en zelfs 4-stemmige zangpartijen dragen daaraan bij, hetgeen leuke verrassingen met zich meebrengt. In relatief korte tijd heeft Geloof Mij Nou... Niet een grote regionale bekendheid verworven.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing